Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong

Fucsovics Márton: három napig az ajtóm elé tették le az ételemet

Infostart
2021. január 20. 18:10
Az Australian Open helyszínén tartózkodó teniszező elmondta, hogyan él a kényszerű körülmények között.

Már Melbourne-ben, a február 8-án kezdődő Australian Open helyszínén tartózkodik első számú férfi teniszezőnk, Fucsovics Márton, aki az Indexnek adott interjújában elmondta, a verseny előtti két hét karanténban naponta öt órát edzhetnek - szigorú feltételekkel, leginkább taktikai elemeket gyakorol.

A világranglista 55. helyén álló teniszező beszámolt róla, hogy érkezése után három nap tervezett szobafogság várt rá a hotelban, ételét az ajtó elé letették neki.

"Elég a napi öt óra kondi és tenisz. Már nem az alapozás idejét éljük, a formába hozáson van a hangsúly.

Szurkolóim ajánlását figyelembe véve rengeteget adogatok"

- ecsetelte a lapnak.

Amikor nem edz, a szállodában edzőjével meccseket, játékosokat elemez, olvas vagy filmet néz, sok olyan megkeresésre válaszol, amelyekre normális időben nem jutna energiájra.

A két hónap versenyszünet után újra meccselő Fucsovics Márton nem tudja, milyen formában van, majd ha pályára lép, akkor lesz képben.

Tavaly nyolcaddöntős volt, Roger Federer állítitta meg, idén szeretné megismételni azt az eredményt, nem fog összezuhanni, ha nem lép most előrébb, de azért "rajta lesz".

Párosban is megméreti magát - Balázs Attilával -, de előre figyelmeztet, hogy nem túlságosan összeszokott páros az övék, mindketten inkább egyéni teniszezők.