Nyitókép: Twitter/FC Barcelona Fans Nation

Veszélyben a Barcelona elnökválasztása

Infostart
2021. január 12. 12:35
A jelentkezők bemutatták az összegyűjtött aláírásokat, négyen a következő fordulóba jutottak. Simának tűnik az út a Barcelona elnökválasztásán? Pedig nem az!

A január 24-re tervezett választások veszélyben vannak, a tervezett szavazás elmaradhat, ha meghosszabbítják a koronavírussal kapcsolatos korlátozásokat. A barcelonai választásokon hétfő volt az egyik kulcsdátum, eddig kellett az ajánlószelvényeket (aláírásokat) bemutatni.

A Mundo Deportivo nevű barcelonai sportlap szerint fennáll a veszélye annak, hogy a kitűzött dátumokat halasztani kell. Abban az esetben, ha maradnak a korlátozások, beleértve a zárásokat, amelyek a mostani szabály szerint vasárnap estig tartanak, a tervezett dátumok nem tarthatók. Pénteken megbeszélést tartanak az illetékesek az új helyzetről –

valószínű ugyanis a hosszabbítás.

Könnyen előfordulhat, hogy a mostani átigazolási időszak végéig sem lesz kinevezett elnöke az FC Barcelonának. Az ideiglenes elnökség október vége óta áll a klub élén, az alapszabály azonban legfeljebb három hónapra enged meg ilyen köztes helyzetet.

Az mindenesetre biztos, hogy négy jelölt jutott a következő fordulóba. A legtöbb aláírást, több mint tízezret Joan Laporta gyűjtötte, bár ő számít a favoritnak, fölénye mégis váratlan. Victor Font a második 4713-mal. A további két jelölt, Toni Freixa és Emili Rousaud aláírásainak a száma nem érte el a háromezret.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!