Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Romlanak a számok, már a Premier League felfüggesztését követelik

Infostart
2020. december 30. 11:59
Sam Allardyce, a West Bromwich Albion menedzsere azt sürgeti, hogy a közelmúltban megnövekedett számú koronavírus-fertőzés miatt tartsanak rendkvüli kéthetes szünetet a Premier League-ben.

A legutóbbi tesztelési napon tizennyolc fertőzöttet találtak, elmaradt hétfőn az Everton–Manchester City rangadó, és kétségessé vált a Fulhamnél talált esetek miatt a Tottenham mérkőzése is londoni riválisa ellen.

„Az egészség mindennél fontosabb. Azt hallom a hírekben, hogy a mostani vírus gyorsabban terjed az előzőnél. Hatvanhat éves vagyok, s mindent jobban szeretnék, mint elkapni a koronavírust” – idézte Allardyce szavait a BBC-t. Nuno Espirito Santo, a Wolverhampton portugál főnöke ugyancsak a rendkívüli szünet mellett érvelt.

Még azoknál a kluboknál sem jó a helyzet, amelyek játszani tudnak: a Sheffield Unitednél öt fertőzött is van, de miután elkülönítették őket, a csapat megmérkőzhetett a Burnley-vel.

A Manchester City edzőközpontját határozatlan időre bezárták a klubnál tapasztalt megbetegedések miatt.

Ralph Hasenhüttl, a Southampton menedzsere házi karanténből követte csapata mérkőzését a környezetében talált megbetegedés miatt.

A spanyol Marca átvette néhány brit lap értesülését, mely szerint az élvonalbeli klubok tanulmányozzák annak lehetőségét, hogy körülbelül két hétre leálljon a bajnokság.

Logikus lenne a bajnokság (s talán a bajnokságok, hiszen a harmadosztályban hétfőn hét mérkőzés maradt el) felfüggesztése, de a klubok nagyon félnek attól, hogy nem lesz idő a pótlásra. A Premier League zárását nem lehet kitolni a nyári Európa-bajnokság miatt (sem).

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!