Nyitókép: MTI/EPA/Getty Images/Martin Rose

Nagy László: elszántak vagyunk

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2020. december 28. 15:18
Felszabadultan készülnek a Veszprém kézilabdázói a Bajnokok Ligája elődöntőre - mondta a klub sportigazgatója.

Elszántak vagyunk, szeretnénk a Kiel ellen kiharcolni a döntőbe jutást – mondta az InfoRádiónak néhány órával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntője előtt a Telekom Veszprém sportigazgatója.

A magyar együttes vasárnap utazott Kölnbe, és amíg nem derültek ki a koronavírus-tesztek eredményei, valamennyi kézilabdázó a szobájában várakozott. Ligetvári Patrik a vírusfertőzés után (bár PCR tesztjei negatívak voltak), a rossz vértesztje miatt nem kapott játékengedélyt.

Nagy László kiemelte: a klubvezetők is majdnem teljesen el vannak zárva a játékosoktól, üvegfalon keresztül tudnak kommunikálni.

„Furcsa érzések kavarognak mindenkiben, mert nem ehhez vagyunk hozzászokva,

de az is pozitív, hogy megrendezik a négyes döntőt” – tette hozzá.

A zárt kapus meccsek előtt az egykori kiváló játékosból lett sportvezető hangsúlyozta: mindenki szeretne saját közönsége előtt játszani, de alkalmazkodni kell a megváltozott körülményekhez, és amelyik csapatnak ez jobban megy, az nagyobb eséllyel számít a győzelemre.

„A legfontosabb, hogy a csapat a tudása legjavát nyújtsa. Ha ez így történik, és a Veszprém esetleg vereséget szenved, akkor gratulálnak az ellenfélnek, de a bennünk lévő tudás talán többre vezethet” – vélekedett a sportigazgató.

A Veszprém hatodik négyes döntőjére készülhet, és egymás után második évben szerepel Kölnben. Nagy László szerint

a csapat és a stáb is rutinosabb lett, és ezt szeretné a pályán is kamatoztatni.

„Felszabadult mindenki, a koncentráció, a várakozás, a bizonyítási vágy ott van bennük. Nagy kohézióra van szükség az elődöntő megnyeréséhez” – tette hozzá.

A Veszprém és a Kiel mérkőzése hétfőn 20.30-kor kezdődik. A másik ágon a Barcelona a Paris Saint-Germainnel találkozik. A bronzmérkőzésre és a döntőre kedden kerül sor.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nagy László
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást