Nyitókép: Facebook

Egekig magasztalja Szoboszlai Dominikot az új edző

Infostart
2020. december 19. 17:00
Julian Nagelsmann hosszan sorolta, miért bízik a 20 éves magyar középpályásban.

Julian Nagelsmann, az RB Leipzig vezetőedzője újságírók kérdéseire válaszolgatott a Köln elleni Bundesliga-mérkőzés előtt, amikor egyszer csak szóba került a csapat új szerzeménye, Szoboszlai Dominik, aki ezen a hétvégén még a Salzburg csapatát erősíti, csak január 9-én debütál(hat) Németországban.

"Szimpatikus srác, stabil benyomást kelt, főkét erőnlétileg. Bármely középpályás poszton bevethető, fog tudni nekünk segíteni, mivel rengeteg feladatunk lesz. Kivételesen jó a jobb lába, a pontrúgásoknál nagy hasznát vehetjük. Gólpasszokat és gólokat várunk tőle, meggyőződésem, hogy megvan az önbizalma ehhez a munkához" - ecsetelte a BL-elődöntős együttes trénere.

Január 9-én a csapat ellenfele majd a Borussia Dortmund lesz, ahol Szoboszlai Dominik nagy salzburgi barátja, Erling Haaland szerepel - olvasható a Csakfoci.hu összefoglalójában. Ami pedig a BL-t illeti, a RB Leipzig ellenfele az egyenes kieséses szakaszban a 2019-es győztes Liverpool lesz, ami a szintén lipcsei Gulácsi Péternek lehet különleges, hisz állt a Pool alkalmazásában korábban.