Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia

Részletek az új magyarországi MotoGP-pályáról

Infostart
2020. december 10. 13:42
A Hajdúnánás mellett épülő komplexumban gokart- és flat track versenypálya is lesz,

Kiírták a tervpályázatot a magyarországi MotoGP-futam megrendezésére alkalmas versenypálya megépítéséhez. A több pályát és az ezekhez kapcsolódó épületeket, kiszolgáló létesítményeket és azokat ellátó területeket magában foglaló komplexumra, amely Hajdúnánás külterületén épül majd meg, uniós közbeszerzésen keresnek tervezőt – írja a magyarepitok.hu.

A pálya üzemeltetését egy állami tulajdonú gazdasági társaság, a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. látja el, amely 2021. február 19-ig várja a pályázatokat.

A nyertes pályázó feladata az autó- és motorsport versenypálya és a hozzá kapcsolódó multifunkciós autó és motorsport komplexum területének, valamint közlekedésének, kiszolgálásának és létesítményeinek megtervezése.

Az összesen 620 hektáros területen kialakítanak majd egy 4,4 kilométer hosszú versenypályát egy körülbelül 10 ezer négyzetméteres főépülettel. A főlelátók 12 ezer fő befogadására alkalmasak, míg a másodlagos lelátókon összesen 15-20 ezer fő tud majd helyet foglalni.

Az üzemeltetési és biztonsági épületek összesen körülbelül 5000 négyzetméteren helyezkednek el, míg a versenyrendezés épületei nagyságrendileg 2000 négyzetméteren. Ezenkívül 25 ezer parkolóhelyet alakítanak ki a területen.

Gokart versenypálya és épület is szerepel a tervek között, amely külön bérelhető pályával és épülettel egészül ki. Ezenkívül egy flat track versenypálya és épület kialakítása is cél.