Koponyatöréssel operálták az Arsenal-meccsen megsérült mexikói csatárt

Infostart
2020. november 30. 11:36
Koponyaműtétet hajtottak végre Raul Jimenezen, a Wolverhampton mexikói csatárán, aki a vasárnap esti, Arsenal elleni angol bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a brazil David Luizzal ütközve súlyos sérülést szenvedett.

A 29 éves mexikói csatár az Emirates Stadiumban játszott mérkőzés első félidejében összefejelt David Luizzal. Tíz percen keresztül állt a játék, a pályán ápolták, oxigént kapott, majd azonnal kórházba szállították. Az ütközés másik alanya könnyebben sérült, egy fejkötéssel folytatni tudta a játékot, de a második félidőre már lecserélték.

„Raul jól érzi magát egy tegnap esti műtét után” – fogalmazott a Wolverhampton Wanderers hétfő délelőtti közleménye.

A BBC beszámolója szerint már meglátogathatta őt élettársa, Daniela. A futballista néhány napig még kórházi kezelésre szorul, majd otthonában folytatja majd a lábadozást.

„Borzalmas pillanat volt. Mi volt a reakció? Pánik, pánik, pánik. Láttuk a többi játékos arcát. Komoly helyzet volt. Borzasztó és szörnyű” – mondta Nuno Espirito Santo, a Wolverhampton portugál menedzsere. Az Arsenal főnöke, a spanyol Mikel Arteta a játékosok reakciójából tudta, hogy „valami nagyon rossz történik”.

Alan Shearer, a BBC elemzője, korábbi világklasszis angol csatár változást sürget, nem értett egyet azzal, hogy David Luiz egy ilyen ütközés után folytatta a játékot: „A futballnak fel kell ébrednie. Azonnal. A fejsérülésekkel kapcsolatos protokoll elfogadhatatlan.” Hozzátette, hogy más sportágakban sokkal szigorúbbak az előírások a fejsérülések kezelése kapcsán.