Nyitókép: Vaszil Donev

Túl van a műtéten Maradona

Infostart
2020. november 4. 07:32
Diego Armando Maradona agyában vérrög keletkezhet, amelyet műtéti úton előznek meg – erősítette meg a sajtónak még kedden a hatvanéves hajdani világklasszis barátja és menedzsere, Stefano Ceci.

Hozzátette: „Diego beütötte a fejét, de azt nem vette észre, miután erős altatókat szed.” Argentínából érkezett jelentés szerint egy CT-vizsgálat koponyaűri vérzést mutatott ki.

Maradona nem volt jó lelki állapotban: „Nagyon depressziós, és vérszegénység is fellépett. Testét az évek során valóban próbára tette életmódja, és a koronavírus-járvány sem segített a lelki állapotán. Hónapokig volt otthon bezárva, csak egy szakács és egy segítő lakott vele, a pandémia kezdete óta még a családjával sem találkozott” – mondta kedden Ceci.

Szerdán már a műtét után nyilatkoztak az orvosok, közölve: a beavatkozás sikeres volt, eltávolították a vérömlenyt a minden idők egyik legjobb labdarúgójaként számon tartott Diego Maradonán.

"Diego jól viselte a beavatkozást. Már felébredt, és minden rendben van" - mondta sajtótájékoztatóján orvosa.

A Gimnasia vezetőedzőjeként dolgozó Maradona pénteken ünnepelte 60. születésnapját. Aznap a csapata 3-0-ra legyőzte a Patronato együttesét, de a szakember már az első félidő vége előtt távozott a kispadról, ami kérdéseket vetett fel az egészségi állapotát illetően.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat.