Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Cseh László a gyász közepette sem állt le

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2020. október 4. 16:00
Nemcsak az olimpia elhalasztása, hanem az édesapja halála is megrázta Cseh Lászlót az elmúlt időszakban – mondta az InfoRádiónak a hatszoros olimpiai érmes úszó trénere. Hozzátette: a gyászfolyamat még tart, de a tanítványa jelenleg is a következő szezonra készült.

Cseh Lászlóra két nagy teher zuhant egymást követően – emlékeztetett Plagányi Zsolt –, hiszen amellett, hogy halasztásra került az olimpia, amire az úszó utolsó nagy versenyeként tekintett és készül, a közelmúltban egy családi tragédiát is meglét édesapja elvesztésével, és ezek együttesen nagyon megviselik a lelkét – fogalmazott a szakember. A BVSC úszóedzője szerint a kiegyensúlyozott környezet vélhetően fokozatosan helyrebillenti majd, de egyelőre nem lehet ezt lezártnak tekinteni még.

„Amit tudunk, én személy szerint és az úszótársak, illetve az egész úszótársadalom, próbálunk segíteni” – tette hozzá. Mint Plagányi Zsolt mondta, egy sportoló nem különleges ebből a szempontból, legfeljebb nagyobb fókusz esik rá, de olyan mint az átlagember, és ekképpen próbálnak segíteni rajta, átérezve a veszteségét, kiváltképp, hogy ő maga is hosszú évtizedek óta ismerte az elveszített édesapát, akivel jó barátságot ápolt.

Természetesen Cseh László nem állt le az edzésekkel – közölte Plagányi Zsolt, megismételve, hogy a hatszoros olimpiai érmes úszó számára a legfőbb gondot azt jelenti, hogy

„azt mondták neki, viszont hallásra, egy év kivárás következik”, ami egy különösen nehéz feladat lesz.

A BVSC úszóedzője a Magyar Úszó Szövetség múlt hétvégi tisztújító közgyűlésével kapcsolatban úgy fogalmazott, az teljesen demokratikus keretek között zajlott, mindenki kifejezhette véleményét, esélyt kínálva a vélemények ütköztetésére, ami meg is történt bizonyos mértékig. Vélemény szerint a jelöltek személye megfelelő volt, és az újabb öt évre megválasztott Wladár Sándor elnök

garancia arra, hogy folytatódjon a megkezdett szakmai munka, amiben teljes támogatást élvezhetnek a sportolók érdekei.

Összességében tehát elégedett lehet a szakma, tehát mindenképpen jó döntés született – tette hozzá, megjegyezve: az elnökség tagjai között ő szívesen látott volna olyan vezetőt, aki nagyobb egyesülettől érkezik, de helyettük bekerültek olyan sportolók, akik talán jobban tudják társaik érdekeit érvényesíteni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Cseh László a gyász közepette sem állt le
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást