Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

C. Ronaldo fogadkozik: sikerre éhesebb, mint valaha

Infostart / MTI
2020. augusztus 28. 10:54
Egy negyeddöntős és egy nyolcaddöntős BL-bukás után ez talán természetes is az ötszörös aranylabdástól.

"Meg akarja hódítani a világot" és "rekordokat szeretne dönteni" Cristiano Ronaldo, aki a harmadik idényére készül a Juventus labdarúgócsapatában.

"A motivációm és az ambícióm erősebb, mint valaha" - hangsúlyozta Instagram-oldalán az ötszörös aranylabdás támadó, aki "gólokról, győzelmekről, elkötelezettségről, befektetett munkáról és professzionalizmusról" is írt. "Minden erőmmel azon leszek, hogy csapattársaim és a Juve szakmai stábjának értékes segítségével meghódítsuk Olaszországot, Európát és a világot, és rekordokat döntsünk" - folytatta a 35 éves portugál játékos.

Torinóba érkezése óta Ronaldo kétszer nyert olasz bajnokságot, a Bajnokok Ligájában viszont a Juventus nem alkotott nagyot: az előző idényben az Ajax Amsterdam a negyeddöntőben, a legutóbbiban pedig az Olympique Lyon a nyolcaddöntőben állította meg.

A csapat legértékesebb játékosa ugyanakkor valamennyi sorozatot figyelembe véve

37 gólt szerzett az elmúlt szezon során,

ami rekord a Juvénál.

"Még magasabbra akarok jutni, és szeretném, ha megvalósítanánk a céljainkat" - tette hozzá.

A Juventus új edző, Andrea Pirlo irányításával kezdi három hét múlva az új bajnoki idényt, melyben sorozatban a tizedik elsőségét tervezi begyűjteni, a nemzetközi porondon pedig igyekszik az elmúlt évekbelinél eredményesebben szerepelni.