Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Újra dübörög a vízilabdaélet - íme a Magyar Kupa teljes lebonyolítási rendje

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2020. július 29. 17:08
A férfiak és a nők rendkívüli lebonyolítási rendben pólóznak augusztusban - az egyik helyszín a Margitsziget, a vízilabda szentélye. Rengeteg meccs lesz.

A héten a női mezőny számára is elkezdődött a vízilabda Magyar Kupa.

Az A-csoportban az Eger a hatgólos Czigány Dóra vezérletével győzött 13-2-re Tatabányán, így sikeresen mutatkozott be a hevesiek kispadján Szilágyi Péter – írja a magyar szövetség honlapja. A Ferencváros a Szentes ellen nyert magabiztosan, 18-9-re, Illés Anna négy gólt szerzett, a csapatban bemutatkozó Vályi Vanda és Kuna Szonja kettőt-kettőt.

A B-csoportban a Petrovics Mátyás vezetőedző által irányított BVSC is fölényes sikerrel nyitott, hiszen 19-2-re múlta felül a Szegedet, a Laky-uszodában az utánpótlás-válogatott Alaksza Dóra volt a legeredményesebb öt találattal. Szintén a B csoportban még hétfőn a III. kerületi TVE 21-10-re győzött a Honvéd ellen.

A 2. fordulót csütörtökön és pénteken rendezik, ekkor mutatkozik be a címvédő Dunaújváros, illetve az UVSE is.

Legények

A férfiaknál a címvédő Ferencváros mellett az OSC, a Szolnok és a Vasas is papírforma győzelemmel zárt csoportjának élén a Magyar Kupa 1. fordulójának vasárnapi játéknapján. A szövetség már jelezte is, hogy péntektől vasárnapig Tatabányán, Szentesen, Szegeden és a margiszigeti Hajós Alfréd-uszodában folytatódik a sorozat.

Az M4 Sport televízió élőben adja is a pénteki KSI-Szentes és az Eger-Szolnok, míg augusztus 1-jén, szombaton a Szeged-Kaposvár összecsapást. A szövetség jelezte, streamen több találkozót láthatóvá tesz a hétvégén.

A rendkívüli lebonyolításról

A sorozat mostani első körében megszerzett eredményeket továbbviszik magukkal a csapatok a második körbe, ahol a hétvégén újra négy négyes csoportban küzdenek majd. Ezekbe a kvartettekbe az első körből egy első, egy második, egy harmadik és egy negyedik helyezett kerül.

Az úgynevezett Kék csoportban Tatabányán a OSC 9 ponttal, a BVSC 4 ponttal, a Pécs szintén 4 ponttal, a házigazda Tatabánya pedig 0 ponttal kezdi a fordulót. A Fehér csoportban Szentesen a Szolnok 9 ponttal, a Szentes 6 ponttal, az Eger 3 ponttal, a KSI pedig 0 ponttal száll vízbe. A Piros csoportban a Margitszigeten a Hajós-uszodában a címvédő FTC 9 ponttal, a Honvéd 6 ponttal, az UVSE 3 ponttal, a Debrecen 0 ponttal folytatja szereplését, míg a Zöld csoportban Szegeden a Vasas 9 ponttal, a Miskolc 4 ponttal, a Szeged 3 ponttal, a Kaposvár 1 ponttal indul majd.

A harmadik forduló csoportbesorolása szintén az előző fázis eredményei alapján történik: az I-es csoportban a "színes" csoportok 1.-2. helyezettje szerepel, míg a II-esben a 3.-4. helyezettek. Ebben a szakaszban azok a csapatok már nem találkoznak egymással, amelyek korábban összecsaptak.

A negyedik forduló augusztus közepén lesz, amelyben a csapatok az I. és II. csoportban elért helyezéseik alapján helyosztó mérkőzéseket játszanak.

Az augusztus közepén esedékes negyedik forduló lesz a sorozat utolsó szakasza, a Magyar Kupa győztese indulhat az Eurokupa 2021/22-es kiírásában. A szövetség vezetői jelezték, hogy a férfi vízilabda Magyar Kupa augusztusi záró eseményén újra vízbe száll a Millennium Masters néven ismert gálacsapat is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Póló: így folytatódik a Magyar Kupa - részletek
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást