Nyitókép: RODRIGO JIMENEZ

Nyert és bajnok lett a Real Madrid

Infostart
2020. július 16. 20:49
A Real Madrid – a hajrában izgalmassá váló mérkőzésen – 2-1-re nyert a Villarreal ellen, s ezzel megnyerte története 34. bajnoki címét, a La Liga 2019–2020-as idényét. A Barcelona, nagy meglepetésre, a Camp Nouban kikapott az Osasunától, így a Madrid még vereség esetén is bajnok lett volna…

Egy mérkőzést már lejátszottak a La Liga, a spanyol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában (Eibar–Valencia 3-1), a további kilenc este kilenckor kezdődik. ha a Real Madrid nyer vagy a Barcelona nem nyer (esetleg mindkettő megtörténik) Zinédine Zidane együttese matematikailag bebiztosítja elsőségét.

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién meglepő kezdő tizenegyet küld pályára az Osasuna ellen, csak a kispadra kerül Jordi Alba, Sergi Busquets és Luis Suárez is. A tizenegy: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Junior – Rakitic, Riqui, Sergi Roberto – Messi, Braithwaite, Ansu Fati.

A Real Madrid a Villarreal ellen a Courtois – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Mendy – Casemiro, Kroos, Modric – Rodrygo, Benzema, Hazard tizeneggyel játszik.

A 3. percben Sergio Ramos indítása után Dani Carvajal nagyszerűen átvette a labdát, majd könnyedén emelt, több volt a helyzetben.

Az első tíz percben a kilenc mérkőzésen egyetlen gól sem esett.

Eredményváltozás: A Levante Bardhi, az egykori újpesti góljával előnybe került Vigóban. Celta–Levante 0-1.

Eredményváltozás: Az Osasuna – mindenképpen meglepetésre – vezetést szerzett a Camp Nouban. José Arnaiz volt a gólszerző.

Eredményváltozás: Mallorca–Granada 1-0, Valencia–Espanyol 1-0.

Nagy fölényben játszik a Real Madrid, de egyelőre nem tudott vezetést szerezni. A biztonságot is szem előtt tartja.

A Camp Nouban a hátrányban lévő Barcelona 79 százalékban birtokolja a labdát. Messi a lécre lőtte a labdát. De továbbra is az Osasuna vezet.

Eredményváltozás: Vezet a Real Madrid! Casemiro labdszerzése után Modric a legjobb ütemben ugratta ki Karim Benzemát, aki góllal zárta le az első félórát az Estadio Alfredo Di Stéfanóban. Real Madrid–Villarreal 1-0.

Eredményváltozás: Enis Bardhi újabb gólt szerzett. Celta–Levante 0-2. Szépített a kiesés ellen harcoló vigói csapat. Celta–Levante 1-2.

A Real Madrid újra nekilendült, Rodrygo cselei után a védők tisztáztak.

Eredményváltozás: Kiegyenlített a Celta. Celta–Levante 2-2. Mallorca–Granada 1-1.

Félidő az Estadio Alfredo di Stéfanóban, Real Madrid–Villarreal 1-0.

Félidő a Camp Nouban, Barcelona–Osasuna 0-1.

Öt perce mennek a második félidők, újabb gól nélkül.

Luka Modric passzából Dani Carvajal helyzetbe került. Lövését Sergio Asenkjo bravúrral védte. A jobbhátvéd a csel után inkább passzolhatott volna.

Eredményváltozás. Getafe–Atlético Madrid 0-1, Betis–Alavés 0-1, Celta–Levante 2-3.

Hazard és Rodrygo helyett Asensio és Vinícius Júnior került a pályára. Cserélt a Villarreal is, Santi Cazorla állt be.

Eredményváltozás. Lionel Messi kiegyenlített a Camp Nouban, Barcelona–Osasuna 1-1.

Courtois ütközött a Villarreal előretörő hátvédjével, Xavier Quintillával,, fejsérülést szenvedett. Kétperces ápolás után maradt a pályán, vállalja a védést.

Eredményváltozás: Mallorca–Granada 1-2.

Eredményváltozás: Sergio Ramos labdát szerzett a félpályánál, betört a tizenhatoson belülre, s amikor passzolt, megrúgták. Hernández Hernández büntetőt ítélt. A VAR-szobában is megnézték, maradt az ítélet. A büntetőt Ramos előregurította, Benzema a kapuba lőtte. De mivel a francia előbb belépett a tizenhatoson belülre, a bíró újrarúgatta. Másodjára Benzema állt a labda mögé, s belőtte. Real Madrid–Villarreal 2-0.

Eredményváltozás: Betis–Alavés 0-2.

A Camp Nouban tíz ember ellen játszik a Barcelona, Gallego azonnali piros lapot kapott.

Madridban Toni Kroos 22 méterről óriási kapufát lőtt.

Eredményváltozás: Vicente Iborra látványos fejes góljával szépített a „semmiből” a vendégcsapat. Real Madrid–Villarreal 2-1.

Csere a Madridnál, Modric és Carvajal helyett friss emberek, Valverde és Isco a pályán. .

Eredményváltozás: Athletic Bilbao–Leganés 0-1. Betis–Alavés 1-2.

Vinícius csodálatos cselei után Marco Asensio gólt szerzett, de a VAR érvénytelenítette a gólt. Mint a felvétel megmutatta, Benzema korábban kezezett. Ám ennek már nincs jelentősége, a Real Madrid nyert és bajnok lett.

Eredményváltozás. Torres révén gólt szerzett az Osasuna, úgy fest, a Barcelona elveszíti 2018. november óta tartó hazai veretlenségét. Barcelona–Osasuna 1-2.

Athletic Bilbao–Leganés 0-2

FC Barcelona–Osasuna 1-2

Real Betis–Alavés 1-2

Celta Vigo–Levante 2-3

Getafe–Atlético Madrid 0-2

Real Mallorca–Granada 1-3

Real Madrid–Villarreal 2-1

Real Sociedad–Sevilla 0-0

Valencia–Espanyol 1-0