Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

Fontos közleményt adott ki az angol Premier League

Infostart
2020. május 18. 16:34
A Premier League az angol futball újrakezdéséről folytatott mai tárgyalások után az alábbi közleményt adta ki.

„A Premier League részvényesei ma egyhangúan megszavazták, hogy holnap délután visszatérjenek a kiscsoportos edzésekre – ez az első lépés a Premier League újraindítása felé, amikor ez biztonságban megtehető.

A protokoll alapján az első lépés lehetővé teszi a csapatok számára, hogy edzenek, miközben fenntartják a társadalmi távolságot. A testi kontaktuson alapuló gyakorlatok még nem engedélyezettek.

Az első szakaszról a játékosokkal, menedzserekkel, a Premier League klubjainak orvosaival, független szakértőkkel és a kormánnyal konzultálva állapodtak meg az érdekeltek. A legszigorúbb szigorú orvosi protokollok biztosítják, hogy mindenki a lehető legbiztonságosabb környezetben térjen vissza az edzésekhez.

A résztvevők egészsége és jóléte a Premier League elsődleges célja, és az edzéshez való biztonságos visszatérés lépésről lépésre történik. A teljes konzultáció tovább folytatódik a játékosokkal, a menedzserekkel, a klubokkal, a Hivatásos Labdarúgó Szervezetével és a Liga Menedzsereinek Szövetségével, az LMA-val, a testi kontaktuson alapuló edzésekhez visszatérés érdekében.”

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!