Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Járványügyi szakembert kell alkalmazniuk az NB I-es futballkluboknak

Infostart
2020. május 11. 11:49
Május 23-án az OTP Bank Liga első fordulójából elhalasztott Ferencváros–Debreceni VSC mérkőzés pótlásával és a Magyar Kupa elődöntőivel indul újra a hazai labdarúgóidény. Az MLSZ orvosi bizottsága részletes protokollt dolgozott ki a csapatoknak a járványügyi helyzetben, mondta az InfoRádiónak Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

„Hetente kétszer kell elvégezni koronavírustesztet a játékosokon, illetve a stábtagokon, majd 24-36 órával a mérkőzések előtt szintén el kell végezni ezeket a teszteket. Csak azok vehetnek részt a mérkőzéseken, akik negatív tesztet produkáltak” – mondta.

A csapatoknak egészségügyi végzettséggel rendelkező, járványügyi felelőst kell foglalkoztatniuk a csapatoknak a 2019–2020-as idény végéig.

„Az ő feladata elsősorban az, hogy az előírt oktatásokat megszervezze, ügyeljen az előírások betartására és betartatására, illetve az adminisztráció elvégzése, amihez hozzátartozik, ugye, egyrészt a járványügyi hatóságokkal, másrészt a többi klub járványügyi szakembereivel, illetve az MLSZ járványügyi részlegével való kapcsolattartás.Röviden: ő koordinálja a klubon belüli járványügyi intézkedéseket.”

Sipos Jenő elmondta azt is, hogy a szövetségnek minden helyzetre született forgatókönyve.

A magyar élfutball május 23-án a Ferencváros–Debreceni VSC elhalasztott bajnoki mérkőzéssel, valamint a Magyar Kupa két elődöntőjének első találkozójával (Mezőkövesd–MOL Fehérvár, MTK Budapest–Bp. Honvéd) folytatódik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Járványügyi intézkedések, NBI
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást