Nyitókép: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Montenegró - Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzésen Podgoricában 2019. szeptember 5-én. MTI/EPA/Boris Pejovic

Marco Rossi visszatér Magyarországra

Infostart
2020. május 9. 13:46
Csaknem két hónap olaszországi önkéntes karantén után hétfőn érkezik a szövetségi kapitány, de itthon is egyből két hét vesztegzár vár rá.

Újraindul a futballélet itthon, és ennek egyik jele – amellett, hogy a hónap végén folytatódhat az NB I –, hogy a Magyar Nemzet értesülései szerint hétfőn visszatér Budapestre Marco Rossi szövetségi kapitány.

Az 55 éves szakember még március 21-én utazott haza otthonába, a Nápoly melletti Pozzuoliba. Azóta ki sem tette a lábát a lakásából, ahol feleségével, Mariellával és lányával, Gaiával tartózkodik. Vízilabdázó fia, Simone – az élvonalbeli Ortigia játékosaként – Szicíliában tölti a „karanténszünetet”.

Vasárnap azonban Rossi autóba ül, Magyarországra utazik, ahol azonnal koronavírustesztnek vetik alá, jóllehet semmilyen panasza nincs. Utána a kötelező protokoll szerint két hétig karanténban kell maradnia a kapitánynak Budapesten is, így nem tekintheti meg a helyszínen május 23-án a két Magyar Kupa-elődöntőt – MTK–Honvéd és Mezőkövesd–Mol-Fehérvár FC –, de a visszavágóra, 26-ára már kiszabadul a „házi őrizetből”, és természetesen az NB I május 30-i 26. fordulójának is megnézheti több mérkőzését.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!