Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Felcsapott ápolónőnek a válogatott kézilabdázó

Infostart
2020. április 14. 20:12
Malin Aune, a norvég válogatott és Vipers kézilabda-csapatának szélsője ápolónői szolgálatra jelentkezett, a pszichiátriára.

A 25 éves játékos így indokolta a döntését: „Rájöttem, hogy a koronavírus-járvány miatt más területeken hiány lehet egészségügyi dolgozóból, így gondoltam, szívesen fogadnak némi képzettséggel rendelkező jelentkezőt. Nem vagyok diplomás, ezért nem voltam biztos benne, hogy kapok-e munkát szerezni.”

Ugyanakkor ápolónőnek tanul, így nincs minden képzettségnek a híján. A norvég napilap, a VG írásából kiderül, hogy a sportoló új munkahelye a Sørlandet kórház pszichiátriai osztálya, ahol korábban már járt gyakorlaton.

„Hirtelen üres lett a naptáram, ami nagyon szokatlan. Nincs iskola. Nincs kézilabda. Én pedig szeretnék valamit tenni” – fűzte hozzá.

A sportolónő a munkája mellett igyekszik fizikailag is karban tartani magát otthon, Trøndelagban. Azt reméli, minél hamarabb visszatérhet Kristiansandba, a klubjához, minél hamarabb folytatódhatnak z edzések. Addig egyedül erősítget.

„Kialakítottunk egy kisebb részt édesapám garázsában, ott erősítgetek, de hiányzik a kézilabdacsarnok. Megszoktuk a lányokkal, hogy naponta találkozunk, edzünk, a mostani helyzet nagyon szokatlan.”

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!