Nyitókép: Edoardo Bauer

Egy hónapja hánykolódik a tengeren Szalay Balázs versenyautója

Infostart
2020. április 3. 14:10
A hajót, amely még februárban a világkupaverseny után vette fedélzetére Katarban a kocsit, sehol sem engedik kikötni a koronavírus-járvány miatt.

Alighanem a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős volt az utolsó magyar autós páros, amely nemzetközi versenyen szerepelt az idén, mivel a tereprali világkupa katari versenye volt az egyik utolsó, amelyet egyáltalán megtartottak.

Az Opel Dakar Team kettőse több, mint egy hónapja, február 27-én az abszolút nyolcadik helyen ért célba Dohában, majd a csapat berakta a versenyautót és az alkatrészeket egy konténerbe, a konténert pedig utóbb hajóra tették.

Az ismert nemzetközi járványhelyzet miatt azonban ez a teherhajó azóta sem kötött ki. Elindult Genova irányába, és azóta is a tengeren hánykolódik. A koronavírus-járvány miatt ugyanis lezárták az olasz kikötőt. Marseille lett az új úti cél, csakhogy a franciáknál is romlott a helyzet, ezért már ők sem fogadtak hajókat. Jelenleg Rotterdam felé hajózik az Opel Grandland X, ahol a tervek szerint szombaton köt majd ki.

"Ez nem jelenti azt, hogy akkor meg is kapjuk, a procedúra eléggé megváltozott a járvány miatt, így április 11-étől vehető át a konténer. A kocsit traileren hoztuk volna haza, de a mostani helyzetben valószínűbb, hogy konténerrel együtt felrakják majd egy tehervonatra. Persze, egyelőre ez sem biztos…” – mondta Szalay Balázs.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!