Nyitókép: Pexels

Nagy érvágás vár a magyar bajnokság szereplőire

Infostart
2020. március 27. 16:10
A Csakfoci.hu értesülései szerint a Debrecennek volt egy igen komoly egységes fizetéscsökkentési javaslata az NB I-es klubok irányába, amit azonban nem fogadtak el.

Európa-szeret már vannak olyan csapatok, amelyek játékosai a klub anyagi stabilitása érdekében lemondanak a fizetésükről. Egyes bajnokságokban pedig a legnagyobb egyesületek értekeznek arról, hogy milyen bércsökkentést vezessenek be. Természetesen ebből a szempontból a magyar élvonal sem lehet kivétel – írja a Csakfoci.hu.

A sportportál információi szerint a Debrecennek volt egy igen jelentős, egységes fizetéscsökkentési javaslata az NB I-es klubok felé arra az időszakra, amíg a csapatok nem tudnak készülni a bajnokságra. De a jelek szerint az egyesületek inkább egyénileg szeretnének dönteni.

Róka Géza, a DVSC cégvezetője, aki egyben az NB I-es bizottság elnöke is, úgy nyilatkozott: „hosszú válsággal kell a futballnak is szembenézni.” A kluboknak és sportvezetőknek pedig szerinte egy elnyúló válságkezelésre kell felkészülniük. A szakember megerősítette, valóban volt egy javaslatuk, de konkrétumokat nem árult el.

A Csakfoci.hu értesülései szerint a Lokinál hamarosan

30-40 százalékkal csökkenhetik a játékosok béreket.

Róka Géza ezzel kacsoltban azt közölte: a DVSC számára a legfőbb érték a játékosai, ezért olyan döntésnek kell születnie, amit mindenki elfogad.

A portál megjegyzi, az NB I-es klubok jelentős része akár 20-30 százalékos csökkentést szeretne elérni, amihez persze a játékosok hozzájárulása is kell. De van olyan együttes, ahol ez a téma egyelőre nincs napirenden.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!