Nyitókép: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Gulácsi Péter, Kásás Tamás – önzetlen felajánlás a kórházaknak

Infostart
2020. március 19. 09:45
A háromszoros olimpiai bajnok pólós pizzát szállít, a futballkapus pénzt adományoz.

A Kásás Tamás tulajdonában álló étterem a járvány miatt zárva tart, ennek ellenére szeretné elismerését és tiszteletét kifejezni az egészségügyben dolgozók iránt.

"Ezért a Tommy di Napoli csapata úgy döntött, hogy holnaptól, ameddig készleteink tartanak, napi 200 pizzát szállítunk ki számos budapesti kórházba az ott dolgozók részére térítésmentesen, segítve ezzel az egész napos helytállásukat" – írja Facebook-oldalán az étterem.

Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott és a német élvonalbeli RB Leipzig kapusa a hivatalos közösségi média oldalain jelentette be, hogy feleségével együtt ötmillió forinttal támogatja a Szent László Kórház Infektológiai és Intenzív osztályának alapítványát.

„A jelenlegihez hasonló helyzettel még sosem találkoztunk, mindannyian aggódunk szeretteink, embertársaink egészségéért és a jövőnkért. Elképesztő hálával tartozunk azoknak az orvosoknak, nővéreknek, ápolóknak, akik a frontvonalban harcolnak értünk. Szeretnénk segíteni mi is a koronavírussal küzdő kórházakat, ezért ötmillió forinttal támogattuk a Szent László Kórház Infektológiai és Intenzív osztályának alapítványát. Kérünk mindenkit, aki tud, hogy segítsen ő is, a legfontosabb pedig, hogy – ha megtehetitek – maradjatok otthon!” – írta posztjában Gulácsi Péter, a magyar válogatott és az RB Leipzig kapusa.

A Siófok kézilabdacsapata jelenleg nem is edző, de a klub tulajdonosa, Fodor János felajánlotta a helyi sportcsarnokot és a mellette álló sportszállót a járvány elleni küzdelemhez.

"A városunk legnagyobb létesítményeiről beszélünk, amelyek jelen állás szerint teljesen kihasználatlanul állnak. Ezért felajánlottuk a városvezetésnek, hogy ha a válsághelyzetben az operatív törzs igényt tart rá, azonnal rendelkezésre bocsájtjuk. Ha a betegellátás miatt szükségessé válna, azonnal kinyitjuk a csarnokot, és a 32 ágyas, komplett konyhával felszerelt kollégiumot is" – mondta a 24.hu kérdésére.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!