Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Märcz Tamás: ezért teszi oda magát a vízilabda-válogatott a Világligában

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2019. november 13. 10:31
Nyolcgólos győzelemmel kezdte szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a világligában: Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese a Komjádi Uszodában 14-6-ra nyert az orosz csapat ellen. A kapitány az InfoRádióban nem csak értékelt.

Sima győzelemmel kezdte szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a világligában: Märcz Tamás együttese kedden a Komjádi Uszodában 14-6-ra verte az orosz csapatot.

"Tettünk azért, hogy ez a mérkőzés ilyen sima legyen, tettünk azért az elmúlt 24, 36 órában, igyekeztünk a legmegfelelőbben gyakorolni pár dolgot. Amit láttunk, az orosz csapat erősségeit, azokat igyekeztünk feltérképezni, illetve a kevés edzéslehetőség során a szükséges taktikai munkát elvégezni" - fogalmazott a látottakat értékelve az InfoRádióban a szövetségi kapitány.

Az eredményben nem látszik, de ő azért látott hibákat egy-két helyzetben, és a hat között elkerülhető gólok is voltak a kapott oldalon, de aztán javítottak a játékosok, és

összességében "egészen extra" lett az a védekezés, amit nyújtottak.

"Jó helyen voltak a blokkok, amikor nem, akkor ott volt mögöttük egy jó kapusteljesítmény Vogel Somától. És nagyon pontosak voltak a befejezések sokszor, talán a nem vártnál is eredményesebb volt a támadójáték" - tette hozzá dicséretként Märcz Tamás.

A látottakat összefoglalva egy potyagólt kapott a csapat, de elöl többen is dupláztak, Erdélyi Balázs pedig három góllal zárt.

"Voltak frissebb és kevésbé friss játékosaink, volt, akit előbb kellett lecserélni a szokásosnál, de ezt a nem szakmai közönség nem biztos, hogy látta, mert amikor a vízben voltak, akkor a maximumot nyújtotta mindenki."

Pozitívnak értékelte azt is, hogy

"sokan tudtak felelősséget elvinni a mérkőzésen".

Kicsit a játékosai felé is beszélve elmondta, közeledve az Európa-bajnokság felé "minden egy picit része a kiválasztásnak".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vízilabda Világliga - Märcz Tamás
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást