Nyitókép: Varga György

A hajrában fordított Zalaegerszegen a címvédő FTC

Infostart / MTI
2019. szeptember 22. 20:04
A Ferencváros 2-1-re nyert az újonc Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójából elhalasztott és vasárnap pótolt mérkőzésen.

A találkozó elején a Zalaegerszeg akarata érvényesült, több támadást vezetett, a Ferencváros kissé fáradtnak tűnt az Espanyol vendégként csütörtökön lejátszott barcelonai Európa-liga mérkőzést követően. Radó két ziccert is elhibázott az első félórában, igaz az egyiknél lest intett a partjelző. A szünet előtt azonban így is góllá érett a jobban futballozó újonc fölénye, Ikoba szép egyéni megmozdulásával.

A címvédő enerváltságáról beszédes adat, hogy egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt az első félidőben.

A folytatásra viszont sokkal lendületesebb játékkal érkeztek ki a zöld-fehérek, akik ennek ellenére nem igazán jutottak helyzetig, nem tudták feltörni a hazaiak szervezett védekezését. A fővárosiak még 11-esből sem tudtak egyenlíteni, mert a bal felső sarkot célzó Varga a keresztlécet találta el. A kezdeti lelkesedés a kimaradt büntető után alább hagyott, a ZTE még magabiztosabban őrizte az eredményt, és kontrajátékra rendezkedett be.

A hajrában aztán egy vendégszöglet alapjaiban változtatta meg a meccset, ugyanis a csereként beállt Leandro egyenlített, a Ferencváros pedig ettől új erőre kapott, és a hosszabbításban a győzelmet is megszerezte Nguen szép megoldása és a hazai védők határozatlansága eredményeként.