Nyitókép: Marca.es

Magyar válogatott futballista is érintett a spanyol bundabotrányban

Infostart
2019. szeptember 9. 17:06
Pintér Ádámot tanúként hallgatta meg hétfőn a bíróság, és azt mondta, nem volt tudomása a vesztegetésről.

Ötödik napjához érkezett Valenciában az a bírósági tárgyalás, amely a 2011 tavaszán lejátszott, bundagyanú miatt vizsgált Levante–Zaragoza spanyol élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés kapcsán zajlik. Hétfőn a zaragozaiak akkori magyar légiósát, Pintér Ádámot is meghallgatták tanúként - írja a Nemzeti Sport honlapja.

A Marca spanyol sportnapilap beszámolója szerint a hétfőn beidézett három labdarúgó közül Pintér Ádám volt az első, akit tanúként meghallgatott a bíróság. A vád szerint a vizsgált meccs előtt a Zaragoza összesen 950 ezer euró prémiumot utalt futballistáinak és edzőinek – köztük Javier Aguirre vezetőedzőnek – azzal a céllal, hogy ők azt készpénzben visszajuttassák Agapito Iglesias akkori klubelnöknek, megteremtve ezzel a lehetőséget az ellenfél megvesztegetésére.

Az érintett 18 zaragozai labdarúgó és edző közül 17 elismerte, hogy kapott a prémiumból – az egyetlen kivétel Pintér Ádám –, azt viszont mindannyian tagadták, hogy tudomásuk volt arról, miért kell azt készpénzben visszafizetniük.

Az ügyész kérdésére a magyar játékos hétfőn nemcsak azt tagadta, hogy kapott az említett prémiumból, hanem a készpénzes visszafizetést is. Ügyvédje kérdésére tolmács útján Pintér azt is leszögezte, hogy nem tudott az esetleges megvesztegetésről: „Egyetlen csapattársam sem beszélt nekem erről. Nem tudtam semmit”.

A 2010–2011-es idény utolsó fordulójában a Zaragoza a Levante vendégeként 2–1-re nyert, amivel kiharcolta a bennmaradást. Pintér nem lépett pályára a bajnokin, de az ügy 42 gyanúsítottja között ott szerepel a neve.

A jelenleg az MTK-ban futballozó középpályás, akinek az volt az első idénye a Zaragozában, amelyből 2013 nyarán távozott, már úton van hazafelé, és csak tanúként hallgatták meg - közölte Polyák Balázs, az MTK sportigazgatója.