Nyitókép: MTI/EPA/Bogdan Danescu

A Honvéd ellen is eljárást indított az UEFA

Infostart / MTI
2019. augusztus 6. 12:33
A Budapest Honvéd már kedden fellebbezést nyújt be az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfői döntésével szemben, amelyben elutasította a klub óvását, amit a román Craiova elleni, múlt csütörtökön rendezett Európa-liga selejtezőn történt botrányos események miatt adott be.

Mendelényi Dániel klubtulajdonos a keddi sajtótájékoztatón kiemelte: nem adják fel a jogi harcot, és bár nem kizárt, hogy "ezt a mérkőzést nem a Budapest Honvéd nyeri meg", de attól még igazuk lehet.

"Szeretnénk továbbá elérni, hogy a Craiova súlyosabb büntetést kapjon"

- mondta.

A román csapatnak 60 ezer eurót kell fizetnie, illetve három nemzetközi hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania. Az UEFA arról tájékoztatta a magyar klubot, hogy a Craiova harmadik meccsre vonatkozó büntetését két évre felfüggeszti.

Kun Gábor ügyvezető igazgató közölte:

a Honvéd ellen is eljárást indítottak szurkolói rigmusok miatt.

„Az lesz a vége, hogy nekünk kell még elnézést kérni, mert félnünk kellett” – közölte Mendelényi Dániel.

Az UEFA a hétfői döntése indoklás szerint a játékvezetőt már a hosszabbításban dobták meg, így az nem volt befolyással a végeredményre. Az incidens a 120. percben történt, a játékvezető közvetlen közelében robbant fel egy a pályára bedobott hanggránát. Több mint fél órát állt a játék, majd a tizenegyesek döntöttek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kun Gábor ügyvezető igazgató
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást