Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka edzője: Je Si-ven az egyetlen...

Infostart
2019. július 31. 21:05
Petrov Árpád rá akarja venni tanítványát, hogy a tokiói olimpián vállalja a 200 hátat, "másmilyen érzéseket" akar benne gerjeszteni, mint amilyenek vannak a háromszoros olimpiai bajnok úszóban.

Csúcsra ért új edzőjével is Hosszú Katinka, a Petrov Árpáddal közös munka jutalma két világbajnoki arany volt Kvangdzsuban 200 és 400 méteres vegyesúszásban. Így sem történt minden úgy, ahogy az edző elképelte. Petrov a Nemzeti Sportnak elmondta, a "már korábban is ingatag" 200 hát - amiben Hosszú nyolcadikként zárt - "sok tanulságot hordoz az egy év múlva esedékes olimpia tükrében", de erről még azt sem mondja meg, miért nem nyilatkozott a döntő után az úszónő. Azt a tréner egyértelművé tette:

Hosszú Katinka ott lehet az olimpián 200 háton is, legalábbis "kínálja magát" a programban, "még jobb felkészüléssel megpróbáljuk elérni, hogy másmilyen érzései legyenek e távval kapcsolatban".

Hosszú egyébként nem kap sok pihenőt, már a vb után világkupaversenyre repült, ezen a héten pedig neki is állnak a nagy munkának.

Mint Petrov Árpád elmondta, egy jobban fizető, kisebb rizikójú svájci állást hagyott ott ezért a feladatért, de "Katinka tehetségére és a saját rátermettségére" méltán számíthatott.

Az elmúlt egy év során az meg fel sem merült, hogy abbahagyja ezt a munkát, a vb ráadásul "olyan kapcsolattá tette kettejükét, ami működni fog Tokióban is".

A kvangdzsui teljesítmények közül a 200 vegyes előfutamát és a 400 vegyes döntőjét emelte ki, előbbi könnyed, utóbbi diadalmas úszás volt

értékelése szerint.

Arról, hogy sokan azt gondolták, a kínai Je Si-ven a londoni olimpia (2012) után megint borsot tör Hosszú Katinka orra alá, azt mondta, Je Si-ven volt az egyetlen, aki ezt hitte, Hosszúnak "csak fejlődnie kell, és akkor nem tudják utolérni".