Negyeddöntős a női vízilabda-válogatott a vb-n

Infostart / MTI
2019. július 20. 09:45
Új-Zélandot megverték, a hétfői negyeddöntőben az olimpiai ezüstérmes olaszokkal találkoznak.

A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát, ezzel bejutott a nyolc közé a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Bíró Attila együttese a papírformának megfelelően könnyedén diadalmaskodott riválisa felett, a legeredményesebb játékos Keszthelyi Rita volt négy góllal.

Bíró Attila korábban azt mondta, bár dolgozott szövetségi kapitányként Új-Zélandon, a mostani együttesről már nem lehet sokat tudni.

Viszonylag gyorsan kiderült, hogy nem okozhat gondot a továbbjutás, a tengerentúliak azonos létszámban nem jelentettek veszélyt a kapura.

Habár zongorázni lehetett a tudásbeli különbséget a két csapat játékosai között, a magyarok rengeteget hibáztak, így csak két góllal nyerték meg az első negyedet. Nem változott a játék képe a folytatásban sem, így ötgólos különbség alakult ki a nagyszünetre.

Az új-zélandiak a találkozó második felére kissé el is fáradtak, így a magyarok gyakorlatilag fél gőzzel diadalmaskodtak.

A magyarok a hétfői negyeddöntőben az olimpiai ezüstérmes olaszokkal találkoznak, közép-európai idő szerint 11.30 órától.