Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gulácsi Péter Wales legyőzéséről: a gól után kinyílt a pálya

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2019. június 12. 11:21
A legjobb helyről "nézte" a magyar-walesi összecsapást a válogatott kapusa, aki szerint mind a két csapat tudta, mik a másik gyengéi. Marco Rossi hiánya pedig nem volt zavaró, a forgatókönyvet előre megbeszélték.

A magyar és a walesi labdarúgó-válogatott is óvatosan kezdte a mérkőzést, amelyet végül a magyar együttes a jobb helyzetkihasználásával nyert meg 1-0-ra - mondta a kapus Gulácsi Péter értékelve a budapesti győzelmet.

"Szerintem álltuk a sarat, jól tisztáztunk hátul, a srácok nagyon nagyot dolgoztak, és végül is Gareth Bale helyzetét kivéve nagyobb vész nélkül lehoztuk hátul a meccset" - fogalmazott az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusa.

Szerinte a gólig mindkét csapat egy kicsit kivárásra játszott, ők is és az ellenfél is sokat járatta hátul a labdát, emiatt sok volt az "ide-oda" játék a mérkőzésen.

"A gól után kinyílt a pálya, több területünk lett, kis szerencsével a második gólunkat is meglőhettük volna, de utólag teljesen mindegy"

- összegzett Gulácsi Péter.

Arról, hogy négy mérkőzésből hármat megnyerve mennyire nőttek a magyar csapat kijutási esélyei az Eb-re, azt mondta, "inkább életben tartottuk őket, két hazai mérkőzésünket a riválisok ellen behúztuk, idegenben a kötelező mérkőzést megnyertük, de négy nagyon fontos mérkőzés még hátravan.

Lehet mondani, hogy a következő a sorsdöntő, de mindegyik az"

- értékelte a helyzetet a labdarúgó, aki szerint bravúrokra lesz szükség.

Úgy érzi, mind Wales, mind Magyarország felkészült ellenfeléből, ezért volt olyan visszafogott a kezdés: "tudtuk, hogy gyors embereik révén könnyen játsszák be a labdát a védelem mögé, ezért

megpróbáltuk többet birtokolni a labdát, többet futtatni őket elöl, hogy égessék az energiát,

de ők is olyan helyen járatták a labdát, ahol kevesebb esélyünk van megszerezni azt".

Arról, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány hiánya nem volt-e zavaró, azt mondta, "szerencsére minden jól alakult, de mindent megbeszéltünk előre, a forgatókönyv pedig be is jött".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gulácsi a Wales-verés után
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást