Nyitókép: MTI/AP/Tim Ireland

Premier Legaue - Folytatódott az Arsenal rossz sorozata

Infostart
2019. április 28. 17:01
Az Arsenal 3-0-ra kikapott a Leicester City otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának vasárnapi játéknapján. A Manchester United 1-1-es döntetlent játszott a vendég Chelsea-vel.

A vendég londoniak a 36. perctől emberhátrányban futballoztak Ainsley Maitland-Niles kiállítása miatt. A hazaiak 12 alkalommal találták el a kaput - a vendégek csak egyszer -, és Youri Tielemans góljának, illetve Jamie Vardy duplájának köszönhetően tudták három bajnoki pontra váltani létszámfölényüket.

Az Arsenal sorozatban harmadszor, a legutóbbi öt fordulót tekintve pedig negyedszer kapott ki a Premier League-ben.

az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A Manchester United 1-1-es döntetlent játszott a vendég Chelsea-vel.. A hazaiak bő tíz perc után előnybe kerültek, de a londoniak még a szünet előtt egyenlítettek, a döntetlennel pedig megőrizték a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyüket.

Előnyük kettő és három pont az Arsenallal, illetve a Manchester Uniteddel szemben.

A Norwich City után a Sheffield United labdarúgócsapata is feljutott az angol Premier League-be. A másodosztály (Championship) tabelláján második helyezett Sheffield United sikere egy fordulóval a vége előtt, vasárnap vált biztossá, mivel a Leeds United és az Aston Villa 1-1-es döntetlent játszott egymással.

Az 1889-ben alapított Sheffield Unitednek a következő lesz a negyedik idénye a Premier League-ben.

A klub 50 százalékos tulajdonosa az a Kevin McCabe, aki 2008 és 2011 között a Ferencvárosi Torna Club többségi tulajdonosa volt. A harmadik feljutó hely rájátszásban dől majd el.