Nyitókép: MTI/EPA/Focke Strangmann

Mikler Roland: emberfelettit nyújtottunk

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2019. április 25. 17:26
Magabiztos előnyre tett szert a Veszprém kézilabdacsapata, miután 28-22-re nyert a német Flensburg otthonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Mikler Roland, a veszprémiek második félidőben remeklő kapusa szenzációs csapatmunkáról beszélt.

"Nem számítottunk ekkora arányú győzelemre, hiszen a világ egyik legjobb csapatának otthonában játszottunk. A második félidőben emberfelettit nyújtottunk, és a hat gól olyan magabiztos előny, amire lehet alapozni" – mondta az InfoRádiónak Mikler Roland, a Veszprém kapusa a 28-22-es diadal után.

A szünetben még döntetlen volt az állás, de a második félidőben a magyar együttes elhúzott, köszönhetően a szünetben beálló és bravúrosan védő kapusnak is.

"A második félidő elején a Flensburg nem tudott betalálni, mi viszont rendre gólt szereztünk. Szerencsére ehhez én is hozzá tudtam járulni két hétméteres és ziccerek, átlövések kivédésével. A védekezés és a kapusteljesítmény stabil alapot adott, elöl magabiztosan tudtunk játszani, és folyamatosan el tudtunk lépni" - vélekedett a fordulópontról.

Szenzációs csapatmunkának nevezte a szerdai diadalt a válogatott kapus, aki szerint

a második félidős játék jegy a kölni négyes döntőbe.

Ezzel együtt kiemelte, nem bízhatják el magukat a hatgólos előny birtokában sem, a visszavágón, hazai pályán is győzelemre kell játszania a Veszprémnek.

A veszprémi kapuban Sterbik Árpád kezdett a meccsen, de Mikler elmondta, ilyenkor a kispadról is figyeli, hogy lőnek az ellenfél játékosai. Tudta, hogy a szünetben csere lesz, és neki kell segíteni védéseivel a csapatot a minél jobb eredmény eléréséhez.

Arra a kérdésre, hogyan éli meg, hogy nem ő kezd, azt mondta: mikor hogy. Elismerte, hogy vannak olyan meccsek, amikor szívesen kezdene, van, amikor megbeszélik egymás között Sterbikkel a feladatmegosztást, de az is előfordul, amikor az edző mondja meg, hogy ki védjen és mikor cseréljenek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Mikler Roland
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást