Nyitókép: MTI/AP/Luca Bruno

Vámos Péter: szerepcsere történt a Ferrarinál

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2019. április 9. 17:55
A Ferrarinál könnyen átbillenhet a mérleg nyelve a monacói Charles Leclerc felé Sebastian Vettellel szemben, ha a négyszeres világbajnok német pilóta gyenge bahreini teljesítménye megismétlődik – fejtette ki az InfoRádió Célegyenes című műsorában az első két szezonbeli Formula-1-es futam alapján Vámos Péter, a Racingline.hu portál főszerkesztője.

„Ne induljunk ki a tesztek eredményéből” – figyelmeztetett Vámos Péter, hozzátéve: Barcelonában úgy tűnt, a Ferrari viszi a prímet, azóta a megszerezhető 88 pontból 87-et a Mercedes szerzett meg. A szakértő az Ausztrál és a Bahreini Nagydíj alapján nem merné ugyanakkor kijelenteni, hogy a német csapat úthengerként tarol végig az idényen.

A Ferrari megítélése a legvegyesebb: Ausztráliában egyértelműen buktak, Szahírban azonban, a megfelelő pálya- és abroncshőmérséklet elérése után, azonnal pole-pozíciót szereztek.

A Racingline.hu főszerkesztője szerint Charles Leclerc megnyerte volna a legutóbbi futamot, ha nem áll le a motorja. Az egyik henger vált működésképtelenné, ami nem jellemző hiba – tette hozzá a szakértő. Érdekes szerepcserére hívta fel a figyelmet Ferrari volt csapatfőnökét idézve: Vettel egyáltalán nem teljesített jól, újonc csapattársa azonban már "világbajnokérett".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vámos Péter: igen vegyes a Ferrari megítélése
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást