Nyitókép: Mohai Balázs

Deutsch Tamás: minden idők legnagyobb magyar maccabi-válogatottja indul el a versenyen

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2019. január 21. 20:19
Bő fél év múlva rendezik Budapesten az ország történetének eddigi legnagyobb nemzetközi multisport-rendezvényét, a 15. Maccabi Európa Játékokat.

Az eseményt július 29. és augusztus 7. között rendezik – tájékoztatott Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a 15. Maccabi Európa Játékok Védnöki Testületének vezetőjét hallották. Az eddigi jelentkezések alapján több mint 30 ország nagyjából 2500 sportolója vesz majd részt a 27 sportágat felvonultató versenyen, ebből két versenyszámban fogyatékossággal élő sportolók mérik össze tudásukat – tette hozzá. A végső jelentkezési határidő április közepe, Deutsch Tamás bízik benne, hogy addig a résztvevő országok és versenyzők száma tovább bővül.

A testület vezetője kiemelte:

minden idők legnagyobb számú magyar maccabi-válogatottja indul majd a játékokon.

A szervezőmunka javában zajlik, április elején pedig minden résztvevő ország csapatának vezetője ellátogat Budapestre, megtekintik a verseny- és eseményhelyszíneket, illetve a szállásokat. Mivel a Maccabi Európa Játékok egyes versenyidőpontjai egybeesnek a Formula 1-es Magyar Nagydíjjal, kihívást jelentett a szervezőknek a szállások biztosítása. Az Európai Maccabi Konföderáció ráadásul magasra teszi a mércét, hogy milyen körülményeket kell biztosítani a versenyzőknek, kísérőknek – mondta Deutsch Tamás.

„Budapest már egyszerre, egy időben két ilyen – nemzetközi értelemben is – óriásrendezvényt tud vendégül látni”

– fogalmazott.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Deutsch Tamás: minden idők legnagyobb magyar maccabi-válogatottja indul el a versenyen
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást