Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Így karácsonyozik Hosszú Katinka

Infostart
2018. december 24. 13:41
Családi körben tölti az ünnepeket a háromszoros olimpiai bajnok úszó, aki valami viccessel lepné meg edzőjét.

Hosszú Katinka a Borsnak elmondta, hogy előre nem nagyon szokott készülni a karácsonyra, de amikor otthon van, akkor már arról szól minden, hogy együtt a család.

„Az eddigi 29 évemben valahogy mindig sikerült úgy megoldani, hogy a karácsonyt otthon tudjam tölteni. Az a hagyomány, hogy 24-én otthon vagyunk, vacsorára halászlevet eszünk, 25-én és 26-án pedig az egyik, majd a másik nagymamát látogatjuk meg. Sajnos idén változik a program, mert az egyik nagyim már nem lehet velünk. Egyébként éppen az állandósága miatt szeretem a karácsonyt, mert tudom, hogy ugyanazt fogom csinálni, mint az elmúlt húszegynéhány évben, ez a stabil pont az életemben.

Karácsonykor újra gyereknek érzem magam”

– fejtette ki.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó a halászlevet tésztával eszi, ahogy az Baján szokás.

„A karácsonyt végigbűnözöm, ha evésről van szó.

Ez az az időszak, amikor két-három napig folyamatosan tele vagyok, szinte mindig eszem. Nálunk, főleg 25-én annyi fogás van, hogy nem tudnám felsorolni. Egy hadsereg is jóllakna. Muszáj mindenből enni egy picit” – mondta.

Az ünnepek után azonnal edzőtáborba utazik, de úgy érzi, egyébként sem tudna sokáig lazítani. Edzőjét, Petrov Árpádot egy jópofa ajándékkal lepné meg, mert a humor a munkakapcsolatuk egyik meghatározó tényezője