Kemény büntetéseket osztott ki az MLSZ

Infostart / MTI
2018. december 18. 17:28
Az Újpestet, a Debrecent és a Paks vezetőedzőjét is szankcionálta a szövetség fegyelmi bizottsága.

Egy zárt kapus mérkőzésre és egymillió forintra büntette az Újpest FC-t a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága, amely a címvédő MOL Vidi FC december 8-i újpesti vendégjátéka miatt marasztalta el az Újpestet.

Az indoklás szerint a "rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolói részéről obszcén kifejezések bekiabálásáért, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használatáért és nézőtéri rendbontásért, valamint másokat etnikai hovatartozásukra tekintettel becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartásáért" marasztalták el a klubot, a közleményben hangsúlyozzák, hogy a rendbontás másodszor fordult elő a bajnokságban.

A Debreceni VSC-t a Budapest Honvéd elleni, hazai mérkőzésen "szurkolói által elkövetett, másokat etnikai hovatartozásukra tekintettel becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető rigmusok skandálása miatt" két szektor bezárására kötelezte a bizottság.

Csertői Aurélt, a Paks vezetőedzőjét egy bajnoki mérkőzésről tiltották el.

A fegyelmi bizottság elnöke előzetes vizsgálatot rendelt el a Diósgyőr-Kisvárda mérkőzésen Vernes Richárd (Diósgyőr), a MOL Vidi-Ferencváros mérkőzésen pedig Pátkai Máté és Vinícius Paulo (Vidi FC), valamint Leandro de Almeida (FTC) által elkövetett szabálytalanságok kapcsán.