Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A kapitány elárulta, milyen szerepet kap Nagy László

Infostart / Kaposi Dávid
2018. december 11. 16:54
Nagy László rutinja hatalmas segítség lehet a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a januári világbajnokságon - mondta Csoknyai István szövetségi kapitány.

Nem volt vita a 28-as világbajnoki keret kijelölésekor a két szövetségi kapitány között. Egyikük Csoknyai István az InfoRádió Hetes című műsorának elmondta: szélsőből van kevesebb, míg a belső posztokon nagyobb a merítési lehetőség. Éppen ezért a szűkítéskor lehet majd átfedés, és elképzelhető, hogy a vb-n egy átlövőnek vagy irányítónak kell a szélen játszania, ahogy azt korábban Juhász Ádám is tette.

A keretnek tagja Nagy László is, aki tavaly visszavonult a válogatottól, de az idei pótselejtezőkre visszatért, és múlt héten jelezte, szívesen segít a csapatnak.

„Nagy László pályára fog lépni, de biztosan nem fog minden meccsen játszani. Egy fontos, ki-ki meccsen a rutinja nagy segítség lehet.

Meglátjuk, mikor és mennyit kell segítenie a csapatnak” – fejtette ki a társ-szövetségi kapitány.

Több olyan játékos van a keretben, akinek a párja a világbajnokság előtt vagy alatt szülhet, így elképzelhető, hogy egy-egy mérkőzésről hiányozhatnak. A szakvezető reméli, hogy ezt a helyzetet át lehet majd hidalni.

A teljes interjút meghallgathatják az InfoRádió Hetes című műsorában ma este fél 8-kor.