Nyitókép: Alejandro García (MTI/EPA)

Súlyos Messi sérülése – nem játszhat az El Clássicón

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2018. október 21. 10:06
Nem játszhat Lionel Messi jövő vasárnap a spanyol labdarúgó-bajnokság szuperrangadóján, az El Clasicón. A Barcelona sztárját a Sevilla elleni meccsen már az első félidő közepén le kellett cserélni, miután megsérült a karja. A diagózis: orsócsonttörés és három hét kihagyás.

Messi remekül kezdett a szombati összecsapáson: 12 perc alatt gólpasszt adott, majd gólt szerzett, de utána ráesett a jobb karjára, amely megsérült. A Barcelona 4-2-re ugyan megnyerte a forduló rangadóját, és ezzel a tabella élére állt, ám november közepéig elvesztette legjobb játékosát. A vizsgálatok szerint eltört az orsócsont a karjában.

Az argentin sztár nem lehet ott a szerdán az Inter elleni BL-meccsen, és egy hét múlva a Real Madrid elleni szuperrangadón sem.

Ez utóbbi mérkőzésen egybehangzó sajtóértesülések szerint a fővárosiakat irányító Julen Lopetegui állása is eldől, ha kikap a Real, meneszthetik a baszk szakvezetőt.

A Real Madrid szombaton 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Levante együttesétől, ezzel 9 forduló után csak 14 pontnál jár, miközben a Barcelona 18-cal áll a tabella élén. 2007 óta most először rendeznek majd olyan El Clasicót, amelyen sem Messi, sem a nyáron a Juventushoz szerződött Cristiano Ronaldo nem lép majd pályára.