Nyitókép: VALDRIN XHEMAJ

Rosberg már dörzsöli a tenyerét az F1 és a Formula-E házasságára

Infostart
2018. október 17. 07:29
A 2016-os Formula-1 világbajnoknak a sorozat tulajdonosához (Liberty Media) hasonlóan részvényei vannak az elektromos sorozatban, ezért beindult a fantáziája.

Elképzelhetőnek tartja Nico Rosberg, hogy a jövőben a Formula-1 és a Formula-E összeolvadjon. Erről a manapság itt-ott befektetőként feltűnő 2016-os F1-világbajnok az APNews.com-nak nyilatkozva beszélt.

Mint ismert, Rosberg részvényes a Formula-E kategóriában, hasonlóan az F1-et birtokló Liberty Mediához, ennek alapján mondja, hogy ha ő úgy gondolkodik,

a két sorozat összeolvasztható, miért ne gondolkodhatna ugyanígy a Liberty Media is.

Természetesen azt nem gondolja, hogy maga a Formula-E túlnő az F1-en, annál is inkább, mert a fúzió még akár azelőtt létrejön, hogy ez bekövetkezhetne. Ezt arra alapozza, hogy az autóiparban érvényes jelenlegi tendenciák szerint a kocsik egyre nagyobb hányada lesz elektromos meghajtású, így a Formula-autózás is alá fogja vetni magát ennek a trendnek.

Ez persze - Rosberg szerint - nem lesz egyszerű, de ha majd az egész világ elektromos autókat fog vásárolni, nem lesz tovább értelme annak, hogy az F1 a belső égésű motorokhoz ragaszkodjon.

Ráadásul ugye részben közös a tulajdonos: a Liberty Media.