Nyitókép: Srdjan Suki

Charles Leclerc: nem leszek Vettel másodhegedűse

Infostart
2018. október 17. 15:13
A Ferrari 2019-es szezonra leszerződtetett 21 éves monacói tehetsége első idényében rögtön a világbajnoki címért fog hajtani, de ha nem felel meg a maranellóiaknak, természetesnek tartaná, hogy kirúgják.

Pilótát vált a 2019-es világbajnokságra a Ferrari Formula-1-istálló. A korábban egyéni vb-elsőséget is szerzett finn Kimi Räikkönen helyét a 21 éves Charles Leclerc veszi át, aki az F1 hivatalos internetes rádióadásának ("A rajtrácson túl") csaknem egyórás interjút adott. Ez pedig alkalmat adott neki néhány igen kemény kijelentésre.

A négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel mellé érkező monacói tehetség rögtön kijelentette, hogy ha lehetősége lesz rá,

rögtön a világbajnoki címért fog hajtani, nem lesz másodhegedűs.

Ezt kifejtve hangsúlyozta: év elején minden istállónál egyenlőek a feltételek, ezen pedig "csak akkor normális változtatni", ha egy csapat egyik versenyzőjének lecsökkennek az esélyei a világbajnoki elsőséget illetően; erre természetesen készen áll, ha Vettel mögött fog állni a vb-pontverseny megfelelő fázisában.

Az Alfa Romeo Sauber jelenlegi alkalmazottja ezzel párhuzamosan tisztában van vele, hogy ha nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, útilaput fognak kötni a talpára. De úgy érzi, képes lesz elbírni a rá nehezedő nyomást, amivel egyébként ő maga egyáltalán nem foglalkozik.

Kerek-perec kijelenti:

ha nem lesz elég jó jövőre, akkor ejtenie kell őt a Ferrarinak, ha viszont igen, akkor "megérdemli a helyét"

- foglalta össze a hosszú beszélgetést a Vezess.hu.

A Ferrari emberemlékezet óta nem szerződtetett ennyire fiatal pilótát.