Nyitókép: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Döntöttek az orvosok Milák Kristófról

Infostart
2018. szeptember 12. 10:05
A felnőtt Európa-bajnok úszó betegségét is legyőzte, készülhet az ifjúsági olimpiára.

Kedden újabb orvosi vizsgálaton esett át Milák Kristóf, a 200 méteres pillangóúszás újdonsült Európa-bajnoka. A megismételt ellenőrzés megnyugtató eredményeket mutatott, így semmi akadálya sincs annak, hogy 12 napos szünet után újra edzésbe állhason.

„Magas lázzal kezdődő fültőmirigy-gyulladás szakította meg Kristóf felkészülését az október 6-án kezdődő Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára, de most már nincs okunk az aggodalomra, a Semmelweis Egyetem fül-orr-gégészeti klinikáján gyógyultnak nyilvánították, így fokozatosan emelkedő terheléssel az edzéseit is folytathatja – nyilatkozta Selmeczi Attila, a tavalyi budapesti világbajnokságon a 100 méteres pillangóúszásban ezüstérmet nyerő versenyző edzője az SzPress Hírszolgálatnak. Azonnal el is utaztak Hódmezővásárhelye, és tervek szerint két és fél hétig ott lesznek Kristóf edzései.

A 18 esztendős sportoló egyike annak a nyolc fiatal úszónak, aki a magyar színeket képviselheti Buenos Airesben. Az eddig két alkalommal megrendezett ifjúsági olimpiai játékokon – előbb Szingapúrban, majd Nankingban – a magyarok nyolc aranyérem megszerzésével jeleskedtek. Nyolc éve Kapás Boglárka duplázott (400 gyors és 200 pillangó), Bernek Péter 200 háton, Biczó Bence pedig 200 pillangón bizonyult a legjobbnak. Négy esztendővel ezelőtt Szilágyi Liliána rukkolt ki egy újabb emlékezetes duplával (100 és 200 pillangó), Grátz Benjamin 200 vegyesen, Kenderesi Tamás pedig 200 pillangón előzte meg minden vetélytársát.