Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Milák Kristóf minden számot vállal az olimpián

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2018. augusztus 23. 16:49
Már a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára készül Milák Kristóf, aki bő a két héttel ezelőtt a 200 méteres pillangóúszás Európa-bajnoka lett Glasgowban. Az Érd világbajnoki ezüstérmes versenyzője az InfoRádiónak elmondta: izgatottan várja a dél-amerikai seregszemlét.

"Visszaálltunk a napi két edzésre, mert már csak hat hetem van az ifjúsági olimpiáig. Elég szűkös idő, nem jó időpontban van ez a verseny az úszóknak, de megpróbálok felkészülni, és jó eredményekkel hazatérni" - ígérte a fiatal versenyző, akit máris a magyar úszósport következő nagy csillagának tartanak.

Az október 6-án kezdődő seregszemlén megint gyarapíthatja az immár a felnőttek között is tekintélyes éremgyűjteményét.

"Hasraütésszerűen elvállaltam az összes gyors-, hát- és pillangószámot, kivéve 200 hátat, mert az a pillangó rovására menne. Megint egy sorozatterhelésbe állok bele, és szeretném ebből kihozni a legtöbbet" - mondta Milák Kristóf, aki az ifjúsági olimpiára is ugyanolyan jókedvvel és felszabadultsággal megy, mint a tavalyi ifi Eb-re.

"A többiek elmondása szerint ez az olimpia nem lehet rossz, különösen, hogy Buenos Airesben lesz, azt mondják, jó hely. Sokat várok ettől az egész versenytől, szép lezárása lenne az ifikornak is, remélem, élményekben meg eredményekben is gazdag lesz" - mondta a friss felnőtt Európa-bajnok.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Milák Kristóf az ifjúsági olimpiára készül
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást