Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Faragó Tamás: vissza kell hívni a régi klasszisokat

InfoRádió
2018. július 26. 17:46
A döntő szituációkban hibázott a női vízilabda-válogatott, ezért nem jutott az Európa-bajnokság döntőjébe - vélekedett az InfoRádió szakértője. Az 5-8. helyért játszó férfiakat szerinte azzal lehetne megerősíteni, ha a válogatottságot lemondó klasszisok visszahívnák a tokiói olimpiáig.

Kikapott 8-7-re a holland csapattól a címvédő magyar női vízilabda-válogatott a szerdai elődöntőben, így a magyarok bronzérmért játszhatnak a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon. Faragó Tamás szerint a legnagyobb problémát az jelentette a mérkőzésen, hogy fizikai fölényben volt a holland válogatott, és közben mindig rohanni kellett az eredmény után.

"Sohasem vezettünk, és amikor talán meg tudtuk volna fordítani az állást, akkor egy-két hiba előfordult. Most nem volt az a váratlan és gyönyörű fordulat, mint az olaszok ellen, de majdnem minden megtettek a lányok azért, hogy nyerjenek.

Ugyanolyan harcosan játszottak, mint az olaszok ellen, csak most elvesztettük azokat a döntő szituációkat, amelyekkel egy meccset meg lehet nyerni"

- mondta az InfoRádió szakértője.

A női válogatott korábbi világbajnok szövetségi kapitánya abban reménykedik, hogy a spanyolok ellen egy egészen más csapatot fogunk látni, mint a 13-9-re elvesztett csoportmérkőzésen, egy harcos, a bronzérmet minden áron megszerezni akaró csapatot.

"A bronzmeccstől az egységet, a küzdeni tudást várom, és természetesen azt, hogy azokat a gyermeteg hibákat nem fogjuk elkövetni, mint az első mérkőzésen" - mondta az olimpiai és világbajnok vízilabdázó.

A férfiak csütörtök este Montenegró ellen az 5-8. helyért folytatják. Faragó Tamás szerint

az ötödik helyért játszani becsületbeli kérdés,

és azt reméli, hogy ezt a fiúk átérzik, és képesek lesznek átlépni az árnyékukat. Szerinte ezen a meccsen Montenegró esélyesebb, de képesek tartja a magyarokat a sikerre.

A jövőt tekintve Faragó Tamás szerint változásra lenne szükség ahhoz, hogy eredményesebb legyen a válogatott.

"Vannak tartalékaink, azokra a klasszisokra, akik nem vállalták a válogatottságot, szükség lenne.

A szövetség vezetésének és a szövetségi kapitánynak lesz a feladata, hogy ezeket a játékosokat meggyőzze, hogy mindenképpen az olimpián még egyszer harcba szálljanak, és segítsék a magyar válogatottat" - mondta a pólólegenda.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Faragó Tamás
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást