Nyitókép: musz.hu

Kapás Boglárka remekelt Rómában és még Ferenc Pápával is kezet fogott

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2018. július 4. 20:59
Egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárta Kapás Boglárka a múlt hétvégi nemzetközi úszóversenyt Rómában. Az Újpest olimpiai bronzémes úszója elégedett a teljesítményével.

Kapás Boglárka összesen négy éremmel zárta le a Sette Colli úszóversenyt: a két ezüst és bronz után a zárónapon összejött az arany is 200 méter pillangón (2:07.54). Szilágyi Liliána érkezett másodikként mögötte (2:08.01).

Az InfoRádiónak elmesélte, hogy a verseny nagyon sokat kivett belőle, nagyon fáradt, de egyben nagyon boldog is, mert 200 pillangón nyolc éve úszta a legjobb idejét, amiből most több mint egy mp-et lefaragott.

"Az volt a célom ezen a számon, hogy javítsak a legjobbomon, mert tudtam, hogy képes vagyok rá, és nagyon szeretem ezt a számot, a szívemhez egyre közelebb áll"

- mondta.

Kapás elindult még 400 vegyesen, 800 és 1500 gyorson is. 400 vegyesen majdnem megúszta a legjobbját, 1500-n pedig megint közel került a 16 perchez, ami ilyen időszakban elég jó időnek számít.

Az úszóverseny alkalmából Ferenc Pápa audienciát adott a sportág képviselőinek, amelyen többek között a magyar válogatott kiválasztott tagjai is részt vehettek.

Ferenc pápa az úszókhoz szólván arról beszélt, hogy az időeredmények elérése mellett a sportolók helytállása elsősorban fegyelemről, egészséges versenyszellemről és csapatmunkáról tanúskodik. "Ti mindannyian demonstráljátok, hogy a célok elérhetők kemény edzésmunkával, amely szigorú elkötelezettséget és áldozatokat kíván. Mindez az élet egy nagyszerű leckéje, amely kifejezetten jó példa lehet a titeket követő fiatal generációk számára" - fogalmazott.

Az audiencia végén az olasz bajnokok jelképesen egy válogatott felszerelést adtak át Ferenc pápának, aki ezt követően egyenként kezet fogott a résztvevőkkel, így a magyar csapat tagjaival is.

Kapás Boglárka ugyan nem először találkozott a Pápával, de az InfoRádiónak azt mondta, hogy másodjára is hihetetlen érzés, és nagyon megtisztelő.

Az interjút teljes egészében meghallgathatják csütörtök este fél nyolctól az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az éremhalmozó Kapás Boglárka
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást