Nyitókép: Máthé Zoltán

Michelisz Norbert: Jó eséllyel pályázhatok a dobogós helyezésekre

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2018. április 3. 13:01
Óriási csata lesz a hétvégén kezdődő WTCR-szériában a dobogós helyezésekért - mondta az InfoRádiónak adott interjúban Michelisz Nobert, a Hyundai pilótája, aki szerint a mezőny borzasztóan szoros lesz, így nagyon kicsi időkülönbségek fognak dönteni a helyezésekről.

Hétvégén rajtol a WTCR Túraautó-világkupa első szezonja. A WTCC és a TCR egyesüléséből létrejött széria a héten tartotta idény előtti hivatalos média- és tesztnapját. Francois Ribeiro, a verseny promótere szerint elképesztően sokan nyerhetnek versenyt a 25 fős mezőnyből: "Ha alaposan megnézzük a nevezési listát, nagyjából a mezőny fele-kétharmada megnyerheti bármelyik versenyt."

A világkupában idén hét márka, a Honda, a Hyundai, az Audi, a Volkswagen, a SEAT Cupra, az Alfa Romeo és a Peugeot is képviselteti magát. Michelisz Norbert télen a Hondától a Hyundaihoz szerződött, amelynek a gyári pilótájaként csatlakozik a BRC Racing Teamhez.

“Elképesztően izgatottan várom a szezonkezdetet. Úgy érzem magam, mint a pályafutásom legelején. Új csapattal, új autóval és új bajnokságban indulok. Erre a kihívásra volt most szükségem, rendkívül motivált vagyok." – árulta el Michelisz.

Michelisz Norbert szerint nagyon jó alapokra tud támaszkodni, főleg a tavalyi év második feléből.

"Nagyon jó esélyem van arra, hogy az első pillanattól kezdve dobogós helyezésekért és futamgyőzelmekért harcoljak,

és úgy érzem, hogy az autó ebben mindenképpen partner lesz" - mondta a magyar pilóta, de szerinte ugyanakkor arra is fel kell készülni, hogy a mezőny borzasztóan szoros lesz, így nagyon kicsi időkülönbségek fognak dönteni a helyezésekről.

Michelisz elmondta, hogy csapatával nem lehetnek minden hétvégén fő esélyesek.

"Akadhatnak olyan helyzetek, amikor a mi autónk akár 50-60-70 kilóval nehezebb lesz, mint a vetélytársainké, ilyenkor a 8-10. hely lehet a cél, ami a pontverseny szempontjából fontos lehet" - mondta, a motivációt viszont akkor is fent kell tudni tartani, ha nem a futamgyőzelmekért hajtanak - tette hozzá Michelisz Norbert.

Az idei mezőnyben nagyon sok dobogóesélyes lehet a pilóta szerint,

12-15-en esélyesek arra, hogy felálljanak a dobogóra."

Azt viszont nehéz megmondani, hogy hányan tudnak beleszólni a bajnokság kimenetelébe. De jó eséllyel 7-8-9 versenyző ott lesz az utolsó egy-két versenyhétvégén a bajnoki cím közelében - mondta Michelisz., és jelezte, a csapatban a szakmai fejlődés a cél. Tavaly nagyon magasra került a léc a TCR sorozat csapatbajnoki címével, de minden évben szeretnék a korábbi eredményeket felülmúlni.

"Nem lesz könnyű, de a csapatban benne van a potenciál, hogy megmutassa a nagyvilágnak, a várható eredménynél jobbat tud produkálni" - emelte ki Michelisz Norbert.

WTCR első idénye április 7-8-án rajtol Marrákesben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hétvégén rajtol a WTCR Túraautó világkupa
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást