Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Elhagyja Magyarországot Liu Shaolin Sándor

Infostart
2018. március 29. 10:27
Csak Spanyolországba utazik pihenni az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó a barátnőjével, a háromszoros világbajnok brit Elise Christie-vel.

Mexikóba és Thaiföldre készült pihenni Liu Shaolin Sándor a párjával, de amint a Magyar Időknek adott interjúból kiderül, mégsem jutnak ilyen messzire, csak egy hetettöltenek majd Spanyolországban.A történelmi aranyat hozó phjongcshangi téli olimpia után a montreali világbajnokság még elnyújtotta a rövid pályás gyorskorcsolyázók versenyszezonját, de kezdődik a pihenés időszaka.

"Még nem dőlt el, hogy egészen pontosan mikor kezdjük majd a felkészülést, de szerintem csak júniusban. Korcsolya viszont csütörtökön is lesz a lábamon, mert megbeszéltem a húgommal, aki még csak tizenkét éves, hogy elmegyek vele az edzésre, és kicsit beszállok hozzájuk" - mondta Liu Shaolin Sándor. Felkérésnek egyébként sincs híján, rengeteg helyre hívják a friss olimpiai bajnokokat, de ezek szerinte kellemes kötelezettségek, és az sem zavarja, hogy Budapesten már az utcán is felismerik.

"Ez a szeretet, amit folyamatosan megtapasztalunk, és az, hogy felnéznek ránk, amúgy egyfajta kiállásra is tanít bennünket. Nagyon oda kell figyelnünk a viselkedésünkre, a megnyilvánulásainkra, hogy még véletlenül se gondolhassa senki azt, olimpiai bajnokként elszálltunk magunktól. De erről nincs is szó!" - mondta a gyorskorcsolyázó.