Gulácsi boldog, Dárdai szomorú

Infostart
2018. január 15. 14:07
Nagyon jó mérkőzésen javította tovább pozícióját az RB Leipzig a német Bundesliga első tavaszi fordulójában. A lipcseiek a forduló előtt még második Schalkét verték meg.

Gulácsi Péter, aki a Kicker osztályzatai alapján az őszi idény legjobb kapusa volt a Bundesligában, természetesen ismét ott volt az RB Leipzig csapatában. Kapott egy fejesgólt 1-0-nál Naldótól, de „belefért”, társai három gólt is szereztek. A legkésőbb a nyáron a Liverpoolhoz szerződő Naby Keita lőtte az elsőt, Timo Werner a másodikat, Bruma pedig a harmadikat. Az első játékrészben Jean-Kevin Augustin kihagyott egy büntetőt, de nem számított. (Keita kapcsán akad némi bizonytalanság. Noha a lipcseiek nagyon nem szeretnék, elképzelhető, hogy a guineai játékos már januárban elhagyja a Bundesligát.)

A Bayern München a Bundesliga-idény első tavaszi mérkőzésén simán, 3-1-re megverte a Bayer Leverkusent. A bajorok mindössze három német mezőnyjátékossal (Boateng, Süle, Müller) kezdtek, nem csoda, hogy ezúttal a külföldiek vitték a prímet. Például Javi Martínez, aki a tavasz első gólját szerezte meg a német élvonalban. Franck Ribéry jegyezte a második gólt, majd Volland szépítése után, szabadrúgásból, James Rodriguez a harmadikat.

A bajoroknál bemutatkozott Sandro Wagner, a Hoffenheim korábbi csatára, aki müncheni születésűként hajdanán a Bayernben kezdte a pályafutását. A 2007–2008-as idényben játszott is az első csapatban négy bajnokit, majd megjárta a Duisburgot, a Werder Brement, a Kiaserslauternt, a Herthát, a Darmstadtot és a Hoffenheimet is, mígnem visszatért anyaegyesületébe. 3785 nap után játszott ismét bajnokin a Bayernben, s ezzel megdöntötte Mats Hummels csúcsát, akinek két a müncheniekkel játszott bajnokija között 3387 nap telt el.

Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC 1-0-ra kikapott a VfB Stuttgarttól. Balszerencsés vereség volt, Niklas Stark a saját kapuját vette be. A Hertha szeptember 23. óta veretlen volt idegenben, minden mérkőzésén szerzett gólt – ám a sorozat megszakadt. A csapat 24 ponttal a tizenegyedik helyen áll, de hátránya csupán öt pont a negyedik Dortmunddal szemben. A VfB Stuttgart számára új szakasz kezdődik: az utolsó négy őszi fordulóban nem szerzett pontot a csapat, most ellenben nyerni tudott.

Szalai Ádám együttese, a Hoffenheim Brémában 1-1-es döntetlent harcolt ki a Werder ellen. A magyar válogatott csatár a 76. percben lépett pályára.

Bundesliga, 18. forduló

Bayer Leverkusen–Bayern München 1-3

RB Leipzig–Schalke 04 3-1

Werder Bremen–Hoffenheim 1-1

Augsburg–Hamburger SV 1-0

Eintracht Frankfurt–Freiburg 1-1

Hannover 96–Mainz 3-2

VfB Stuttgart–Hertha BSC 1-0

Köln-Borussia Mönchengladbach 2-1

Borussia Dortmund–Wolfsburg 0-0

Az élcsoport: 1. Bayern München 44 pont, 2. RB Leipzig 31, 3. Schalke 30, 4. Borussia Dortmund 29, 5. Bayer Leverkusen 28, 6. Borussia Mönchengladbach 28.