Budapesten játszhat Phil Taylor, de nem lesz olcsó

InfoRádió
2018. január 4. 09:32
Hazánkba csábítanák egy gálaversenyre a visszavonuló 16-szoros dartsvilágbajnok Phil Taylort, aki a hírek szerint idén már 180 bemutatóra ígérkezett el.

Phil Taylor befejezte profi pályafutását a hétfői világbajnoki döntővel, amelyet elveszített Rob Cross ellen, de a 16-szoros világbajnok állítólag 180 bemutatót játszik az idén. Mivel a darts itthon is egyre népszerűbb, a PDC Hungarian Fan Club megpróbálja Budapestre hozni Taylort.

Egy bemutatót terveznek, ahová négy világsztárt szeretnének elhívni, köztük Taylort, és magyar játékosok ellen is versenyeznének - tájékoztatta a Borsot Vereczkey Lajos, a szervezőbizottság vezetője.  Taylor egy hónapig Ausztráliában pihen, de februárban felveszik a kapcsolatot a menedzsmentjével. A fellépési díja, valamint az utazási és ellátási költsége nagyjából 10 ezer fontba (3,5 millió forint) kerülne.

Az eseményre leghamarabb 2019 elején van reális esély, a helyszínről a Budapest Arénával, a Tüskecsarnokkal és az Érd Arénával tárgyalnak. A várható vendégek között Mensur Suljovic jöhet szóba, de az új világbajnok Rob Cross is, mert vele ugyanazon az irodán keresztül lehet egyeztetni, mint Taylorral.