Baji Balázs: Nehéz ezt felülmúlni, de dolgozunk rajta

Infostart
2017. november 27. 19:36
Több mint hetven felsőoktatásban tanuló fiatal, többek között a tajvani Universiadén aranyérmet nyert gátfutó, Baji Balázs, valamint a kard egyéniben győztes Szatmári András érdemelte ki idén az Év egyetemi sportolója elismerést. A londoni atlétikai világbajnokságon 110 méteres gátfutásban bronzérmes Baji Balázs elégedett az idei teljesítményével, amit szeretne jövőre megismételni.

Baji Balázs elmondta, minden elismerés plusz motivációt ad.

„Olyan örömforrás, ami erőt ad a dolgos hétköznapokban. Megfűszerezi és megédesíti az őszi, versenymentes időszakokat.”

A világbajnoki bronzérmes gátfutó a 2017-es évet minden szempontból sikeres évnek értékeli, először egyik nagy álmát váltotta valóra: állatorvosi diplomát szerzett és a fedett- és a szabadtéri szezon is jól sikerült

„Fedettpályán először két országos csúcsot sikerült döntenem. Sajnos utána az Európa-bajnokság nem hozta az elvárt sikereket, mert egy kiugrással kezdtem és nem tudtam folytatni a versenyzést. Ez az egy verseny nem sikerült, a felkészülés és a versenyzés szempontjából összességében nem voltam csalódott.”

A sportoló felidézte, az első szabadtéri versenyt egy országos csúccsal kezdte, amelyet két további követett, és mint fogalmazott: a világbajnoki szereplés és az Universiadé győzelem minden várakozást felülmúlt.

„Sok olyan esemény történt, ami külön-külön, önmagában is sikeressé tenne egy szezont. Nagyon büszke és elégedett vagyok.”

Nehéz ezt felülmúlni, de dolgozunk rajta – fűzte hozzá Baji Balázs.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Baji Balázs: Nehéz ezt felülmúlni, de dolgozunk rajta
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást