Szilágyi Áron: népszerű lett Budapest

Infostart
2017. november 19. 12:45
A nemzetközi edzőtáborok fontosságára hívta fel a figyelmet Szilágyi Áron. A Vasas kétszeres olimpiai bajnok kardvívója jelenleg Budapesten készül.

Népszerű helyszín lett az utóbbi hetekben Budapest – mondta az InfoRádiónak Szilágyi Áron. A kétszeres olimpiai bajnok szerint egyrészt szeretnek itt edzeni a külföldiek is, másrészt közeleg a győri világkupaverseny (december 1-3.), és a megmérettetés előtt össze szoktak gyűlni a sportolók, hogy edzés szintjén is megmérkőzzenek egymással.

Ezen a héten Max Hartung és Szabó Mátyás német vívókkal edz. „Két kiváló, erős fiú, örülök, hogy velük lehet edzeni” – emelte ki a Vasas kardvívója. Jövő héten a román, a francia, a japán válogatottak csatlakoznak be a munkába.

„Ezek a nemzetközi edzőtáborok nekünk kifejezetten hasznosak. A hazai mezőny elég belterjes” – fogalmazott az olimpiai bajnok. Jó lehetőségnek tartja, hogy a jól ismert magyar mezőny mellett külföldi sportolókkal is gyakorolhat.

A jövőben is szeretnének edzőjével, Decsi Andrással minél több nemzetközi edzőtáborban részt venni, jó tapasztalatokat szereztek Ázsiában (itt készültek fel az olimpia előtt is), Németországban és Moszkvában is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szilágyi Áron: népszerű helyszín lett Budapest
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást