Újabb fordulat az újpesti futballcsapat címere ügyében

Infostart
2017. július 4. 16:57
Az újpesti labdarúgócsapat vezetése a működtető kft. társasági szerződésével ellentétesen változtatna a csapat címerén, ráadásul ezt az egyesület vezetése a múlt héten megvétózta - mondta az InfoRádiónak Őze István, az UTE klubigazgatója.

Az Újpest FC labdarúgóklub hétfőn bemutatta új címerét, noha az anyaegyesület Újpesti Torna Egylet (UTE) szerint a hozzájárulása nélkül ezt jogszerűen nem lehet megváltoztatni. Gyarmati Eszter ügyvezető igazgató bejelentette, hogy a szurkolók vasárnapig szavazhatnak a három logótervre, a győztes változat pedig rákerül a július 20-án bemutatandó új mezre.

"Felháborító! Úgy néz ki, hogy van egy futballcsapat Újpesten, amelynek a nevében szerepel, hogy Újpest, a székhelye Újpesten van, de lélekben, hagyománytiszteletben abszolút nem újpesti. Ezek a folyamatos intézkedések, amelyeket a belga tulajdonos tesz, az elszakadást szolgálják,

nem Újpest futballcsapata akar lenni, csak egy futballcsapat"

- mondta az InfoRádió kérdésére Őze István, az UTE klubigazgatója.

Mint közölte, a múlt kedden volt a futballcsapatot működtetőt kft-nek taggyűlése, ahol felvetődött ez a címerváltoztatási kérdés, de a társasági szerződés szerint ehhez 100 százalékos támogatás kell, csakhogy ezt a javaslatot az UTE nem szavazta meg.

"Hivatalos értesítést még nem kaptunk, de meglepetésként ért minket az a hír, hogy mégis megváltoztatta a címert a belga tulajdonos" - mondta Őze István, hozzátéve, hogy a független internetes szavazáson egyébként is elsöprő többsége kapott a régi klubcímer. A klubigazgató szerint jogsértés történt, és jelezte, ha valaki el akar szakadni az Újpesttől, azt se a drukkerek, se az anyaegyesület nem tudja támogatni.

"Természetesen jogi útra visszük a dolgot,

de egyelőre ez csak egy a sajtóból a tudomásunkra jutott hír. Ha meglátjuk, hogy mondjuk az első mérkőzésen az új címerben fut ki a csapat, akkor megtesszük a szükséges jogi lépéseket" - jelentette ki az UTE vezetője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Újabb fordulat az újpesti futballcsapat címere ügyében
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást