Komoly társat kapott Hosszú Katinka

Infostart
2017. július 3. 20:24
Az együttműködési megállapodás értelmében ezentúl a MOL-csoport támogatja Hosszú Katinkát.

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Hosszú Katinka csatlakozott a MOL-csapathoz. A háromszoros olimpiai bajnok úszó örül az együttműködésnek, mert régóta szeretett volna ehhez a csapathoz tartozni.

Hosszú Katinka a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetséggel, a FINA-val szembeni harcáról is beszélt. Ez a sportoló szerint nem lesz rá hatással a budapesti vizes világbajnokságon, mert profiként tudja kezelni. Hosszú Katinka kijelentette: bár a legtöbben kerülik a konfliktusokat, reméli, hogy a mostani konfrontáció a későbbiekben pozitív változásokat hoz majd.

Kérdésre válaszolva elmondta: a nyílt levele után meglepően sok úszó reagált és vette fel vele a kapcsolatot. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy mert ő volt az első, aki felemelte szavát, még nem jelenti azt, hogy ő akarná meghatározni, milyen formában tiltakozzanak és mi legyen a következő lépés. Szerinte az a lényeg, hogy az úszók jöjjenek össze és beszéljék meg, mit kell tenni.

Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója kifejezetten imponálónak tartja, ha valaki a jobbítás érdekében vállalja a konfliktusokat.

Pásztory Dóra paralimpiai bajnok nyílt levele meglepte Hosszú Katinkát, ő szívesen leült volna vele beszélgetni. Azt mondta, a kritikákra, az őt illető negatív véleményekre mindig figyel, és ezek plusz energiával töltik fel, amit a medencében tud hasznosítani.

A MOL az új együttműködés apropóján jótékonysági akciót indított, amelyben Hosszú Katinka is részt vesz. A cégcsoport első körben egymillió forinttal támogatja a Gézengúz Alapítvány beteg gyerekeken segítő hidroterápiás módszerét. Az úszónő Rióban használt és ajándékként átadott, dedikált úszósapkájának fotóját a vállalat megosztja közösségi oldalán, és ha ez eléri a 25 ezer kedvelést, akkor a MOL megháromszorozza az alapítványnak nyújtott támogatást.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hosszú Katinka a MOL Csapat tagja lett
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást