Erdei Zsolt: a szerencsén kívül másra is szükség lesz

Infostart
2017. április 12. 17:17
Mindennek jól kell sikerülnie ahhoz, hogy a magyar ökölvívósport érmet szállítson a 2020-as tokiói olimpiáról - mondta az InfoRádiónak Erdei Zsolt, akit másfél hete választottak meg a hazai szövetség élére.

Megszokta már az "elnök úr" megszólítást?

Szerintem előbb-utóbb sikerülni fog, de még meg kell barátkoznom ezzel az érzéssel és ezzel a tudattal. Nem voltak elnöki ambícióim, ezt az élet hozta így.

Hol tart most az átadás-átvétel?

Még folyamatban van, a jövő hétre ígérte a gazdasági osztály a márciusig tartó időszak lezárását. Bízom benne, hogy addigra elkészül. A szövetség anyagi helyzetét már nagyjából látom. Az államtól érkező anyagi támogatás legkésőbb a jövő héten, de szerintem inkább ezen a héten be fog folyni. Szerencsére volt annyi tartalék a bankszámlán, amellyel a lukakat be tudtuk tömködni az elmúlt napokban. Ennek örülök, és persze ezeket a pénzeket az állami támogatás megérkezése után vissza kell rakni az eredeti helyükre.

Mikor lenne elégedett a hazai ökölvívás helyzetével 2020-ra, a tokiói olimpiára?

Maradjunk a realitásoknál, és ne várjuk, hogy 2020-ban hatalmas eredményeket fogunk elérni. Nagyon boldog lennék, ha az olimpiára 3-4 versenyzőnk ki tudna jutni, és nagy szerencsével jó sorsolásunk lenne, és így lehetne egy érmesünk és egy pontszerzőnk. Szerintem ez a maximum, amit elvárhatunk most a sportághoz, és ehhez is hihetetlenül nagy szerencse kell. De természetesen a szerencse kevés, mi hozzátesszük a megfelelő munkát mind szakmailag, mind financiálisan.

A beszélgetést teljes terjedelmében pénteken este fél nyolc után az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában hallgathatják meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Erdei Zsolt: a szerencsén kívül másra is szükség lesz
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást