Görögdinnyét vett a Manchester City

Infostart
2017. február 2. 14:21
Főszerepet játszott a Manchester City hétközi 4-0-s idegenbeli győzelmében Gabriel Jesus, a csapat új brazil játékosa. Az olimpiai bajnok csatár volt a téli átigazolási időszak legdrágább vétele a Premier League-ben.

Pep Guardiola (némi) kockázatot vállalt a West Ham United elleni mérkőzés előtt, kihagyta ugyanis a kezdő tizenegyből sokat bírált kapusát, Claudio Bravót, valamint Sergio Agüerót. Utóbbi mellőzése volt az érthetetlenebb, a Kunnak becézett támadó ugyanis az elmúlt két és fél évben az angol élvonal leggólerősebb játékosa Harry Kane-nel együtt (ő 61, a Spurs csillaga 59 gólt szerzett), s a mostani idényben is ő a csapat házi gólkirálya.

Guardiola ellenben már ősszel is többször hangsúlyozta, nagyon várja, hogy a már a nyáron „bebiztosított", de ősszel még a Palmeirasszal brazil bajnoki címet nyerő támadó megérkezzen. Az olimpiai bajnok, az aranyzöld mezesek A-válogatottjában hat meccsen öt gólt szerző futballista kifejezetten jól mozgott az első két angliai mérkőzésén (mindkettőn csereként állt be), a Spurs elleni rangadót kevés híján eldöntötte, de lesről talált a kapuba.

A West Ham United ellen kezdett, ő adta a gólpasszt De Bruyne találatánál (ezzel vezetett a City 1-0-ra), majd az első félidő hajrájában meglőtte a magáét is. Gabriel Jesusnál fiatalabb brazil gólszerzője csak egy volt eddig az angol élvonalnak: Rafael, a Manchester United korábbi szélsőhátvédje. A Premier League történetében Manchester City-játékos korábban még sohasem debütált a kezdő csapatban góllal és gólpasszal. Egészen 2017. február első napjáig.

Akkor ellenben jött Gabriel Jesus...

Pep Guardiola azt mondta a mérkőzés után, hogy

az ifjú brazil olyan, mint a görögdinnye,

amelyet ki kell próbálni, hogy megtudjuk, valójában milyen. Alkalmasint arra célzott, hogy rejtett a szerződtetése kockázatot – kevés brazil tudott eddig gyorsan és hatékonyan beilleszkedni a Premier League-be –, de a jelek szerint megérte az érte leszurkolt 30 millió fontot.